Het Gymgala, dat op 12 december op de agenda stond, wordt uitgesteld naar 2022 door de gewijzigde coronamaatregelen en de stijgende besmettingscijfers. Dat maakte Gymfed bekend. "Het organiseren van een event waarbij de kwaliteit van de organisatie niet gegarandeerd kan worden, strookt niet met de waarden en normen die we als federatie nastreven", klinkt het in een persbericht.
"De huidige situatie waar we ons in bevinden is ernstig en de cijfers zijn duidelijk", legde Ilse Arys, de algemeen manager van Gymfed, uit. "Als federatie dragen we de kwaliteit van onze werking en organisaties hoog in het vaandel. Hiernaast, en nog belangrijker, geniet de gezondheid van onze medewerkers, sporters, vrijwilligers en toeschouwers de hoogste prioriteit. De grote onzekerheid over de evolutie van de coronasituatie de komende weken en de impact die we daar nu al van ondervinden op onze show, doen ons vandaag deze moeilijke beslissing nemen."

Het Gymgala verwelkomt jaarlijks meer dan 8.000 toeschouwers in de Lotto Arena in Antwerpen. Verschillende internationale deelnemers hadden hun komst al geannuleerd. Olympisch kampioene Nina Derwael stond ook op de affiche.