De Belgische voetbalvrouwen spelen morgen hun vijfde kwalificatiewedstrijd op weg naar het WK van 2023. Armenië is in het King Power at den Dreef-stadion in Leuven de tegenstander. Een overwinning is een must. Volgende week dinsdag volgt een cruciaal thuisduel tegen Polen.
De Red Flames staan momenteel pas derde in groep F met 7 punten, op 3 punten van groepsleider Noorwegen (10 punten). Polen is tweede met 8 punten. Armenië is puntenloos laatste. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK van 2023 in Nieuw-Zeeland en Australië. De nummer twee wordt naar de play-offs verwezen.

Na de 4-0 nederlaag tegen Noorwegen vorige maand azen de Flames op weerwraak. De WK-kwalificatiecampagne verliep voorlopig nog niet over rozen. Na een 1-1 gelijkspel in september in Polen volgden twee logische 7-0 zeges, tegen respectievelijk Albanië en Kosovo. In Noorwegen liepen de Belgische vrouwen een flinke kater op. Het tweeluik Armenië-Polen mag geen nieuw puntenverlies opleveren.

Bondscoach Ives Serneels haalde doelvrouw Justien Odeurs na haar verrassende niet-selectie in oktober opnieuw bij de kern. Middenveldster Marie Minnaert moest afhaken na een positieve test op het coronavirus.