Van ‘Friends’ tot ‘Dead to Me’: dit zijn de beste rollen van Christina Applegate

Films |

Het is feest bij Christina Applegate, want de actrice mag vandaag 50 kaarsjes uitblazen. Haar verjaardag is dus de perfecte gelegenheid voor Proximus Pickx om een kijkje te nemen in haar meest memorabele rollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Christina Applegate speelt momenteel de hoofdrol in de Netflix-productie 'Dead to Me', waarin ze samen met Linda Cardellini schittert. Het grote publiek leerde haar voor het eerst kennen als Kelly Bundy in de sitcom ‘Married... with Children’. Later speelde ze in andere succesvolle komedies zoals 'Mars Attacks!', 'The Sweetest Thing', 'Vacation' en 'Bad Moms'. Het is dus geen geheim dat Christina Applegate vooral uitblinkt in één gebied: komedie.

Vacation

Hoe beter te beginnen dan met een film genaamd ‘Vacation'? De komedie volgt de hilarische avonturen van de familie Griswold. Rusty Griswold (Ed Helms) besluit zijn vrouw Debbie (Christina Applegate) en hun twee zonen te verrassen met een reis naar Walley World, Amerika's favoriete familiepretpark. Ze hebben echter nog een lange weg te gaan voordat ze het beroemde park bereiken, en leren elkaar tijdens de autorit wel heel goed kennen. Het wordt een vakantie vol verrassende valkuilen!

Ontdek ‘Vacation’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Friends

Christina Applegate speelt, net als Reese Witherspoon, een van Rachels zussen in de serie 'Friends'. In seizoen 9, komt Amy Green naar New York nadat ze hartproblemen heeft. En het minste wat we kunnen zeggen is dat het niet echt klikt tussen haar en Ross. Eerst denkt ze dat Ross en Rachels dochter Emma een jongen is die Emmett heet. Daarna kan ze de naam van het kind nog steeds niet onthouden en gaat ze haar herhaaldelijk “Ella” noemen. Rachels ‘geliefde’ zus Amy komt nog eens terug in het laatste seizoen van de populaire serie.

Ontdek ‘Friends’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Hall Pass

Deze komedie vertelt het verhaal van twee getrouwde mannen die iets te veel tijd besteden aan het kijken naar andere vrouwen. Hun vrouwen hebben genoeg van hun gedrag en geven hen een ‘vrijkaartje’: gedurende één week zijn ze vrij om te doen wat ze willen. Maar de mannen nemen hun tijd en hebben uiteindelijk nog niets uitgevoerd wanneer hun week bijna om is. Wat ze zich niet realiseren is dat op dat moment hun vrouwen hetzelfde doen.

Ontdek ‘Hall Pass’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Bad Moms

Voor de buitenwereld lijkt het of Amy (Mila Kunis) het perfecte leven leidt: een gelukkig huwelijk, mooie kinderen en een bloeiende carrière. In werkelijkheid zet ze zichzelf zo onder druk dat ze op het punt staat om in te storten. Aan het eind van haar Latijn vindt ze bondgenoten in twee andere moeders die ook uitgeput zijn door de stress van de regels die worden opgelegd door Gwendoline (Christina Applegate), de almachtige ouderraadvoorzitster. Deze drie nieuwe beste vriendinnen beginnen aan een wilde rit op zoek naar plezier en ontspanning, weg van hun conventionele verantwoordelijkheden als moeders. Daar zijn Gwendoline en haar andere perfecte mama’s natuurlijk niet blij mee.

‘Bad Moms’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

In deze komedie speelt Will Ferrell een sterpresentator, Ron Burgundy, bij een lokale tv-zender in het Amerikaanse San Diego van de jaren zeventig. Zijn positie wordt bedreigd door Veronica Corningstone (Christina Applegate), de beroemdste presentatrice ter wereld. Al snel breekt een oorlog uit tussen de twee nieuwsankers.

Eens de oorlog zijn hoogtepunt bereikt heeft, beslissen Burgundy en Corningstone om de strijdbijl te begraven en met elkaar in bed te duiken. Hoewel de gemiddelde film dat gewoon in beeld zou brengen, gaat 'Anchorman: The Legend of Ron Burgundy' net iets anders om met zo’n liefdesscène. De presentatoren rijden namelijk op witte eenhoorns door een droomlandschap, in plaats van tussen de lakens te liggen. We weten niet wat de schrijvers aten of rookten toen ze het script schreven, maar het is wel origineel.

Ontdek ‘Anchorman: The Legend of Ron Burgundy’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Dead to Me

Toen het werd uitgebracht, kreeg 'Dead to me' in een mum van tijd meer dan 30 miljoen views. De serie begint met een bijeenkomst van een steungroep na het overlijden van een naast familielid. Daar ontstaat een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een impulsieve weduwe en een excentrieke optimist die een vreselijk geheim verbergt. De reeks is een perfect voorbeeld van donkere humor en hoewel het plot soms wat vergezocht is, zetten Christina Applegate en Linda Cardellini een buitengewone prestatie neer.

Ontdek ‘Dead to Me’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top