Manchester United heeft zich dinsdag met een 0-2 zege bij Villarreal geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. Interim-coach Michael Carrick had zo meteen reden tot vieren bij zijn debuut.
Na het ontslag van Ole Gunnar Solskjær bij Manchester United nam Carrick over, en hij wist dinsdag meteen een eerste succesje te boeken. In de eerste helft viel er op bezoek bij Villarreal weinig te beleven. Het voetbal was slordig aan beide kanten. Na de pauze was er een megakans voor de thuisploeg, maar doelman De Gea bracht schitterend redding op het schot van Trigueros. Even later ging de Villarreal-defensie aan het klungelen. Dat moet je Cristiano Ronaldo (78.) geen twee keer zeggen. Hij maakte al zijn zesde treffer dit seizoen. In het slot maakte Jadon Sancho (90.) er nog 0-2 van. 

United telt na vijf speeldagen in groep F tien punten en eindigt minstens als tweede. Villarreal heeft zeven punten. Atalanta en Young Boys Bern, die elkaar later dinsdagavond nog treffen, tellen respectievelijk vijf en drie punten.

Bayern München, dat al zeker was van de achtste finales, won in groep E met 1-2 bij Dinamo Kiev. De onvermijdelijke Robert Lewandowski (14.) bracht Bayern al vroeg op voorsprong. Het lijkt nu al bijna vast te staan dat hij de topschutter van de Champions zal worden, want de teller van de Pool staat al op negen. Behoorlijk onwaarschijnlijk. Kort voor de rust verdubbele Kingsley Coman (42.) de Beierse voorsprong. Midden in de tweede helft zorgde Denys Garmash (70.) wel nog voor de Oekraïense aansluitingstreffer, maar verder dan dat kwam Dinamo Kiev niet meer. 

Bayern telt het maximum van de punten met vijftien op vijftien. Het is nu zeker van groepswinst. Kiev is laatste in groep E met één puntje.