Thibaut Courtois is naar eigen zeggen "niet verbaasd" dat hij dit jaar niet genomineerd werd voor de trofee voor Doelman van het Jaar, een onderscheiding van de Wereldvoetbalbond FIFA.
Nochtans was Courtois de voorbije jaren steevast een vaste klant op de eindejaarslijstjes en heeft hij zowel bij Real als bij de Rode Duivels een uitstekend jaar achter de rug. "Het feit dat ik niet genomineerd ben, verbaast me niet, vanwege hetgeen er een maand geleden gebeurd is en enkele opmerkingen van mij", bekende de doelman dinsdag, daags voor het CL-duel op bezoek bij het Moldavische Sheriff Tiraspol, op de vijfde speeldag in groep D van de Champions League.

Na afloop van de Nations League had Courtois immers zwaar uitgehaald naar UEFA, door te stellen dat er te veel wedstrijden zijn en ze enkel aan geld denken. "Ik weet wat ik waard ben en wat ik voor de club doe. Daar gaat het om: de erkenning van teamgenoten en de club. Ik ben niet diegene die beslist en er staan uitstekende doelmannen op dat lijstje. Geef de trofee gewoon aan de beste doelman en daarmee is het afgesloten. Collectieve prijzen zijn belangrijker dan individuele. Als ik mag kiezen, win ik liever de Champions League."