Ons elftal van de week

Sport |

Westerlo blijft uitlopen in het klassement terwijl onderin de rode lantaarn wordt doorgegeven. In de buik van het klassement troept alles samen. De nummers twee tot en met zes staan op slechts drie punten van elkaar.

Een beetje vertrouwen is alles wat je nodig hebt om het degradatiespook van je af te voetballen. Dat bewees Moeskroen. De Henegouwers pakten drie speeldagen geleden nog maar hun eerste overwinning. Sindsdien haalden ze negen op negen! Ook Waasland-Beveren ging vrijdag ten onder. Tainmont zorgde na twintig minuten voor het eerste gevaar met een hard schot op de paal. Net voor de rust stond het doelkader alwaar in de weg voor Moeskroen. Bakic kopte goed op een vrije trap maar Jackers hield via de lat zijn netten schoon. Na de rust lukte het wel voor Moeskroen. Tainmont lokte de strafschopfout uit, Chevalier zette feilloos om. Op het uur kopte Tainmont dan zelf de 0-2 binnen en met de drie punten op zak heeft Moeskroen de kloof met Virton in het klassement volledig gedicht.

Westerlo blijft hoge ogen gooien in 1B. De Kemphanen wonnen zaterdag met 1-5 op bezoek bij provinciegenoot Lierse Kempenzonen en staan nu al tien punten voor in het klassement! De 21-jarige Foster speelde een puike wedstrijd en had met twee doelpunten, een assist en een uitgelokte strafschop een belangrijk aandeel in de overwinning. Na een halfuur opende hij de score met een goede loopactie en een perfecte afwerking. Na de rust zette hij Daci op weg naar de 0-2. Een paar minuten later pakte Foster uit met een knappe dribbel en een mooi doelpunt. Foster lokte daarna de strafschop uit die door Bernát werd omgezet. Abdallah redde de Lierse eer nog, maar in het slot zette Sedoux de 1-5-eindscore op het bord.

Het is zover, Virton is de nieuwe rode lantaarn in 1B. De Luxemburgers verloren in eigen huis met 0-2 van RWDM en zien Moeskroen over hen springen in het klassement. Beide teams hebben wel nog hetzelfde puntenaantal. RWDM staat met de overwinning plots op één punt van de belangrijke tweede plaats. Veel kansen waren er niet in Virton-RWDM. De score werd dan ook pas na een uur geopend. Nangis haalde uit vanop de rand van de zestien, Sadin zette er zijn hand nog tegen maar kon de 0-1 niet voorkomen. Tien minuten voor tijd pakte RWDM uit met een ingestudeerde vrije trap die door Libert mooi beheerst werd binnengekopt. RWDM heeft nu na 12 wedstrijden vier keer gewonnen, verloren en gelijkgespeeld.

Deinze en Lommel maakten er zondag een leuke wedstrijd van. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Mertens trapte al na tien minuten de 1-0 mooi binnen. Een paar minuten later kopte hij zijn tweede heel goed binnen. Lommel reageerde meteen en 83 seconden later stond de aansluitingstreffer al op het bord dankzij een afgeweken schot van Thordarson. Mertens lustte nog wel een doelpunt en maakte nog voor het halfuur zijn hattrick compleet. In de tweede helft vocht Lommel terug. Nog voor het uur bediende Saito Sales voor de 3-2. Tien minuten later maakte diezelfde Sales ook gelijk nadat Verschueren hem alleen voor de doelman zette. Deinze kwam nog het dichtste bij de winning goal maar de 3-3-stand veranderde niet meer.