New York Knicks ontvangen Los Angeles Lakers in de nacht van dinsdag op woensdag. De New Yorkers hopen op een goede doorstart, terwijl de mannen uit Los Angeles op een tweede opeenvolgende overwinning uit zijn. De wedstrijd is vanaf 1u30 te volgen op Eleven Sports 2.

New York Knicks blijven de ene na de andere onregelmatige week hebben. Afgelopen weekend werden ze nog nipt verschalkt door Chicago Bulls, wat hun huidige balans op 9 overwinningen en 8 nederlagen brengt. Hun tegenstanders van dinsdagavond houden de schalen nog meer in evenwicht, want LA Lakers wonnen én verloren intussen 9 keer. De twee ploegen beginnen op papier dus aan de clash met gelijke wapens. Een favoriet aanduiden is moeilijk, veel zal afhangen van de vorm van de dag.

Julius Randle in zijn eentje

Toch durven we voorspellen dat de Lakers in het voordeel zijn, ook al verloren zij de recentste confrontatie met de Knicks. De ploeg uit LA heeft er namelijk net een hoopgevende overwinning tegen Detroit op zitten. De New Yorkers daarentegen waren dicht bij een overwinning tegen Chicago, maar gaven die uit handen in het vierde kwart. Sleutelspeler Julius Randle was met 34 punten en 10 rebounds alomtegenwoordig, maar de Bulls profiteerden ervan dat zijn entourage maar zwakjes presteerde.

Evan Fournier, RJ Barrett en Kemba Walker waren niet in hun element. Samen wist het trio amper 6 van de 28 shots in de ring te doen landen. Om de afwezigheid van Mitchell Robinson en Taj Gibson op te vangen, besloot Tom Thibodeau om Nerlens Noel in de basis op te stellen, maar dat was nog niet genoeg om het gemis goed te maken. Zijn coach ziet hem als een goede investering en hij geldt als voorbeeld voor zijn teamgenoten die momenteel te veel op All-Star Randle rekenen.

Relletje met Isiah Stewart

In de rangen van de Lakers wordt dan weer gerekend op een andere All-Star: Anthony Davis. De Californiër liet tegen Detroit Pistons 30 punten en 10 rebounds optekenen en speelt dus aan beide kanten van het parket indrukwekkend. Hij wordt perfect ondersteund door Russell Westbrook en trok zijn ploeg uit het slop toen ze het laatste kwart in gingen met 15 punten achterstand. Eerder in de wedstrijd werd LeBron James, het derde hoofdingrediënt in de cocktail van de Lakers, onceremonieus van het veld gestuurd. Hij is voor het eerst in zijn lange carrière geschorst nadat hij Isiah Stewart ongewild een klap in zijn gezicht gaf.

Maar zelfs zonder die sterspeler toonden de Lakers dat ze in staat zijn om te reageren wanneer ze met hun rug tegen de muur staan. Carmelo Anthony wist zijn troepen weer te motiveren met een speech. “Nu is het moment om als een team te spelen”, sprak de gewezen Knicks-basketballer, die in het incident tussen James en Stewart het hoofd koel wist te houden. Nu zal Anthony tegen New York willen tonen dat zijn ploeg gegroeid is en dat ze dit seizoen elke tegenslag kunnen verwerken.

Volg het seizoen van de NBA op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

De week van de NBA op Eleven Sports:

Dinsdag 23 november

  • New York Knicks – LA Lakers: om 1u30 op Eleven Sports 2

Vrijdag 26 november

  • LA Clippers – Detroit Pistons: om 21u30 op Eleven Sports 2

Zaterdag 27 november

  • Philadelphia 76ers – Minnesota Timberwolves: om middernacht op Eleven Sports 2

Zondag 28 november

  • LA Clippers – Golden State Warriors: om 21u30 op Eleven Sports