Ontdek de geheimen achter de film 'The Holiday’

Films |

Haal de plaids en de popcorn erbij en steek het vuur aan in de open haard: het kerstfilmseizoen komt eraan. Vandaag nemen we je mee terug naar een veelbesproken romantische komedie uit 2006 en laten we je enkele van de geheimen achter het draaien van de film 'The Holiday' ontdekken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Holiday' vertelt het verhaal van twee vrouwen die zich ellendig voelen door de liefde. De ene woont in Los Angeles, de andere op het Engelse platteland. Wanneer ze elkaar op internet ontmoeten en besluiten om rond Kerst twee weken van huis te ruilen, begint het grootste avontuur van hun leven. Amanda arriveert in Engeland en wordt verliefd op Graham, de broer van Iris, terwijl Iris intrekt in een weelderige villa in Californië en verliefd wordt op Miles.

Het script is op het lijf geschreven van de vier hoofdrolspelers: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law en Jack Black. Op de set viel de ene anekdote na de andere te rapen. De scène in een Aziatisch restaurant waarin Miles bijvoorbeeld de borst van Iris met zijn elleboog aanraakt, kwam er omdat Jack Black per ongeluk de borst van regisseur Nancy Meyers aanraakte en zij de interactie zo grappig vond, dat ze het de volgende dag in het script verwerkte.

Cameo’s van enkele sterren en mix van decors

Verschillende bekende acteurs verschijnen kort in de film. Zo gingen Lindsay Lohan en James Franco bijvoorbeeld akkoord om een neptrailer voor de film te maken. En in de film zit ook een korte scène waarin Dustin Hoffman op het scherm in een dvd-verhuurwinkel verschijnt.

Verwacht niet dat je het gezellige stenen huisje van Iris kan bezoeken om er een nachtje te logeren. Het huisje werd volledig in hout gebouwd in de buurt van het Engelse Surrey om kosten uit te sparen en staat er intussen allang niet meer. De interieurs van het gezellige huisje werden dan weer in een studio in Californië nagebouwd. Overigens: de crew had sneeuwkanonnen gehuurd om de winterse omgeving van het huisje tot leven te brengen, maar tijdens het draaien sneeuwde het zo hard dat ze de kanonnen niet eens nodig hadden. Ook de interieurs van Amanda's villa in Los Angeles werden voor de opnames trouwens volledig nagebouwd in een studio voor naar verluidt 1 miljoen dollar – en dat huis is wél echt.

Ontdek ‘The Holiday’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top