Net als vorig jaar is Rode Duivel Kevin De Bruyne een van de elf genomineerden voor de prijs voor de FIFA Speler van het Jaar, zo maakte de Wereldvoetbalbond vandaag bekend in een persmededeling.
De shortlist werd gekozen door een expertenpanel. Tot 10 december kan er gestemd worden op de FIFA-website. Begin januari volgt dan de bekendmaking van de drie supergenomineerden. De winnaar wordt op 17 januari bekendgemaakt tijdens de Best FIFA Football Awards.

KDB krijgt dit jaar concurrentie van Karim Benzema (Fra/Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Por/Juventus en Manchester United), Erling Haaland (Nor/Borussia Dortmund), Jorginho (Ita/Chelsea), N'Golo Kanté (Fra/Chelsea), Robert Lewandowski (Pol/Bayern München), Kylian Mbappé (Fra/PSG), Lionel Messi (Arg/FC Barcelona en PSG), Neymar (Bra/PSG) en Mo Salah (Egy/Liverpool). 

Vorig jaar ging de onderscheiding naar Lewandowski, die het haalde van Messi en CR7. De Bruyne haalde toen het podium niet, maar kreeg wel een plaats in de World XI, het wereldelftal van het jaar. In 2019 won Messi voor Virgil van Dijk en Cristiano Ronaldo. Eden Hazard eindigde toen als achtste. In 2018, toen Luka Modric won, was Hazard zevende en De Bruyne achtste.