Het Portugese gerecht heeft vandaag tientallen huiszoekingen laten uitvoeren in het kader van een onderzoek naar mogelijke fiscale fraude bij voetbaltransfers en verdachte geldstromen naar de makelaars in kwestie, zo maakte de Portugese justitie bekend.
Met de hulp van 85 belastingsinspecteurs en politieagenten werden er 33 huiszoekingen uitgevoerd in de hoofdstad Lissabon en Porto. Het gaat om lokale bedrijven, banken en private woningen, zo klinkt het in een mededeling. De betrokkenen worden verdacht van belastingontduiking, fraude, misbruik van vertrouwen en witwassen. Het onderzoek spitst zich toe op enkele internationale transfers sinds 2017, waarbij er commissies van meer dan 20 miljoen euro betaald zijn. 

Volgens lokale media kwam zo de transfer van Eder Militao van FC Porto naar Real Madrid in het vizier van de speurders. Voor de 23-jarige Braziliaanse international legde de Koninklijke in de zomer van 2019 50 miljoen euro op tafel. De lokale pers weet ook dat er huiszoekingen zijn uitgevoerd bij Porto-voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa en diens zoon Alexandre Pinto da Costa. De club wenst daar momenteel nog niet op te reageren.