‘Liefde voor Muziek Special’ speciaal voor Rode Neuzen Dag

Muziek |

Voor het zesde jaar op rij wordt er in het najaar aandacht gevraagd voor kinderen met psychische problemen. Ook dit jaar houden VTM, Qmusic en Belfius weer Rode Neuzen Dag. Om er echt een feest van te maken is er op de slotdag een speciale uitzending van ‘Liefde voor Muziek’ en Proximus Pickx licht alvast een tipje van de sluier op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aangezien de coronasituatie overal in het land pijlsnel verandert, zijn veel van de geplande evenementen rond Rode Neuzen Dag jammer genoeg in het water gevallen. Maar dat wil niet zeggen dat deze editie niet even spetterend wordt als andere jaren, want op vrijdag 26 november komen de hele dag artiesten langs in de studio van Q-Music om tien uur lang live muziek te verzorgen. De dag afsluiten doen we feestelijk met de ‘Liefde Voor Muziek Special’ bij VTM.

‘Liefde voor Muziek’ is al jaren een favoriet van televisiekijkend en muziekliefhebbend Vlaanderen. Het was dus het perfecte format om vorig jaar een Special van te maken voor Rode Neuzen Dag. Ook dit jaar wordt hetzelfde concept nog eens bovengehaald, zelfs met (bijna) dezelfde cast. Regi Penxten, Gene Thomas, Karen Damen, Sean Dhondt, Peter Vanlaet (Mama’s Jasje) en Tom Dice en Kato van The Starlings staan morgen paraat om enkele prachtige nummers te brengen.

Zeven veerkrachtige jongeren

Normaal gezien zingen de artiesten van ‘Liefde voor Muziek’ covers van elkaars nummers, maar in de Special gaat het er een beetje anders aan toe. De playlist wordt namelijk bepaald door zeven veerkrachtige jongeren, die elk een nummer hebben gekozen dat voor hen een belangrijke betekenis heeft of waar zij kracht uit putten.

Wie welk nummer gaat zingen, blijft nog even geheim. Maar het is wel zeker dat de artiesten staan te popelen om de jongeren met muziek een hart onder de riem te steken. “We hebben geen seconde getwijfeld om ook dit jaar weer mee te doen met de Liefde Voor Muziek Special”, vertellen Kato en Tom van The Starlings. “Mentale problemen blijven moeilijk om over te praten, hulp krijgen en daarover babbelen is daarom zo belangrijk. Soms gaat het niet goed en is de stap naar hulp vragen extreem moeilijk. We hopen dat door muziek jongeren en ook leerkrachten hun gevoel kwijt kunnen, iets waar ze misschien anders veel moeilijker over kunnen praten.”

Bekijk ‘Liefde Voor Muziek Special’ op vrijdag 26 november om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top