Alles wat je nog niet wist over Lily Collins

Je zag haar in 'Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile' en raakte verknocht aan haar in de Netflixserie 'Emily in Paris', waarvoor we reikhalzend uitkijken naar seizoen 2... Lily Collins heeft een behoorlijk parcours afgelegd sinds haar debuut op het kleine scherm. Maar hoeveel weet je echt over de Brits-Amerikaanse actrice? Proximus Pickx onthult je iets meer over haar geheimen en talenten.

Haar droom? Journalistiek

Lily Collins is geboren in Engeland. In 1996, na de scheiding van haar ouders, verhuisde ze naar de Verenigde Staten. Haar vader is niemand minder dan de artiest Phil Collins, die geen introductie nodig heeft. Je zult ongetwijfeld al gemerkt hebben dat ze snel en makkelijk een Amerikaans accent heeft aangenomen, maar als het nodig is kan Lily Collins nog steeds terugvallen op haar zeer Britse accent voor een rol, zoals in 'Love, Rosie'.

Lily Collins is ook een harde werkster, en niet alleen op de filmset. Zij studeerde af aan de Harvard-Westlake School in Los Angeles, alvorens haar studies verder te zetten aan de prestigieuze University of Southern California waar ze afstudeerde in audiovisuele journalistiek. Tegelijkertijd ontwikkelde ze haar schrijfvaardigheid. Ze publiceerde in onder meer Elle, Seventeen, Teen Vogue en de Los Angeles Times. Ze heeft ook haar eigen boek gepubliceerd, 'Unfiltered: No Shame, No Regrets, Just Me'. Lily Collins had dan ook eerst een carrière in de journalistiek voor ogen.

Privacy

Tijdens haar jeugd heeft Lily Collins moeilijke momenten gehad. Zij leed onder de blikken van anderen, onder het feit dat zij door sommige Amerikaanse kinderen werd geplaagd vanwege haar zeer Engelse accent. Ze sprak ook over haar eetstoornissen, die teruggaan tot haar tienerjaren. Ze worstelde lang met anorexia. In de film 'To the Bone' speelt ze een meisje met dezelfde problemen. Het is een rol die ze als zeer moeilijk beschrijft, omdat ze zich moest onderdompelen in haar emoties. "Een zeer, zeer persoonlijke film", volgens de jonge actrice.

Bovendien is Lily Collins altijd zeer geheimzinnig gebleven over haar privéleven en in het bijzonder haar romantische relaties. Ze zou een relatie hebben gehad met Taylor Lautner, Zac Efron en Nick Jonas. Vandaag is ze getrouwd met Charlie McDowell, een Amerikaanse regisseur en scenarioschrijver.

Laatste kleine anekdote: tijdens haar jeugd woonde Lily Collins het beroemde Debutantenbal in Parijs bij. Dat is een nogal exclusief sociaal evenement, georganiseerd door Stéphane Bern en louter voorbehouden aan kinderen van beroemde ouders. Je kan beelden van deze buitengewone avond zien in de serie 'Gossip Girl' of, waarom niet, in een toekomstige aflevering van 'Emily in Paris'?

Ontdek ‘Emily in Paris', 'Love, Rosie' en 'Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Series

Bekijk alles
Top