Michelle Gomez: van Madame Rouge tot Satans vrouw

Films |

Deze dinsdag mag actrice Michelle Gomez 55 kaarsjes uitblazen. Proximus Pickx blikt ter ere van haar verjaardag terug op een bloeiende carrière waarin Gomez te zien was in 'Doctor Who', ‘Chilling Adventures of Sabrina' en 'The Flight Attendant'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Michelle Gomez heeft enkele van de meest memorabele tv-personages van de afgelopen twintig jaar gecreëerd, van de hilarische ziekenhuisverpleegster Sue White in de cultsitcom 'Green Wing' tot de superstrenge schooldirectrice Miss Pickwell in 'Bad Education', en natuurlijk de schurkachtige Missy uit 'Doctor Who' en Sabrina's favoriete lerares in 'Chilling Adventures of Sabrina'. Hier zijn de meest gedenkwaardige rollen van de Schotse actrice.

Chilling Adventures of Sabrina

Sabrina is 16 jaar, in de fleur van haar leven en lijkt een doodgewoon tienermeisje. Niets is echter minder waar, want de jonge blondine is half mens half heks. Nu ze volwassen begint te worden moet ze kiezen voor een van de twee. Haar familie hoopt natuurlijk dat ze zich aansluit bij de Kerk van de Nacht, onder leiding van Satan, door het ‘Boek van het Beest’ te ondertekenen. Maar de jonge vrouw weigert haar sterfelijke leven met haar middelbare schoolvrienden op te geven. Ze is vastbesloten haar leven op haar eigen voorwaarden te leven, zelfs als dat betekent dat de krachten zich tegen haar zullen keren. Michelle Gomez speelt de rol van Satans vrouw Lillith, die naar de Aarde gestuurd is om Sabrina over te halen zich bij de Kerk van de Nacht aan te sluiten.

Ontdek ‘Chilling Adventures of Sabrina’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Flight Attendant

Deze serie vertelt het verhaal van Cassandra Bowden (Kaley Cuoco uit 'The Big Bang Theory'), een stewardess die wakker wordt in haar hotelkamer in Bangkok met een kater en een lijk naast haar. Bang om de politie te bellen, start ze haar dag alsof er niets gebeurd is en voegt zich bij de andere stewardessen en piloten op weg naar de luchthaven. In New York wordt ze opgewacht door FBI-agenten die haar ondervragen over haar recente tussenstop in Bangkok. Maar aangezien Cassandra zich amper nog iets herinnnert van de afgelopen nacht, begint ze zich af te vragen of zij de moordenaar is. Michelle Gomez speelt de rol van Miranda Croft, een geduchte zakenvrouw.

Je kan 'The Flight Attendant' nu bekijken via Streamz, dat vanaf vandaag beschikbaar is bij Proximus. Om dit te vieren, geven wij Proximus-klanten één maand gratis toegang tot het streamingplatform met de promocode PROXIMUS1M. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Doctor Who

‘Doctor Who’ is een serie die over de hele wereld een hit is. Het credo is een buitenaardse dokter die regelmatig de planeet redt van diverse invasies. De onsterfelijke dokter reïncarneert gedurende de seizoenen, wat betekent dat de acteurs die hem spelen telkens opnieuw veranderen. De bijrollen doen dat ook. De redenen? Sommigen komen op tragische wijze aan hun einde en anderen besluiten gewoon de Doctor te verlaten en een nieuw leven te beginnen. Michelle Gomez speelt Missy, een van de antagonisten van de Doctor, in de seizoenen 8 tot en met 10 van de serie.

Doom Patrol

Deze serie uit het DC Comics universum herenigt Brendan Fraser, Matt Bomer, Timothy Dalton en Michelle Gomez. ‘Doom Patrol’ volgt een team van superhelden die allen hun krachten hebben gekregen onder tragische omstandigheden en over het algemeen verbannen zijn uit de maatschappij. De meesten van het team worden verzorgd door de Chief, een arts die hen in zijn landhuis laat wonen om hen tegen de buitenwereld te beschermen. In seizoen 3 speelt Michelle Gomez de rol van Laura De Mille, een voormalige toneelactrice die een dissociatieve identiteitsstoornis ontwikkelt en Madame Rouge wordt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top