Een gitaar van Eric Clapton heeft bij een veiling in New York 625.000 dollar (ongeveer 550.000 euro) opgeleverd. De akoestische gitaar was het duurste voorwerp tijdens een veiling met spullen van rocklegendes, meldt veilinghuis Julien's Auction. De veiling in het Hard Rock Café in de Big Apple leverde vrijdag en zaterdag in totaal bijna 5 miljoen dollar op.
De akoestische Martin D-45 van Clapton was aangekondigd als het pronkstuk. Clapton bespeelde de gitaar in 1970 bij het eerste liveconcert van zijn band Derek and the Dominos. Vooraf was een opbrengst tussen 300.000 en 500.000 dollar voorspeld.

Claptons gitaar komt wel niet in de buurt van de duurste gitaar ooit. Die eer is weggelegd voor de semiakoestische Martin D-18E waarmee grungeheld Kurt Cobain in 1993 speelde tijdens het bekende 'MTV Unplugged' optreden. Dat kleinood veranderde vorig jaar voor 6 miljoen dollar van eigenaar

Tijdens de veilig vloeiden de dollars ook rijkelijk voor een Gibson Explorer 'The Edge' van U2 (437.500) en een Fender Stratocaster van David Gilmour, de zanger en gitarist van Pink Floyd (200.000 dollar). Voorts gingen allerhande voorwerpen van de Beatles, Guns N'Roses, Nirvana, Michael Jackson, Amy Winehouse, Whitney Houston, Lady Gaga, Madonna, Elvis Presley en de Rolling Stones onder de hamer.