Wie zijn de stemmen achter ‘Croods 2: Een Nieuw Begin’?

Kids |

In 2013 maakten we voor het eerst kennis met de Croods, een knotsgekke prehistorische familie die dringend op zoek moeten naar een nieuw huis wanneer hun grot instort. Vorig jaar kwam een tweede deel uit van hun verhalen: ‘Croods 2: Een Nieuw Begin’. Proximus Pickx verklapt je welke Vlaamse stemacteurs in de huid kruipen van je favoriete personages.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Croods’ was een van de meest succesvolle animatiefilms van 2013. Kinderen en hun ouders waren er dol op, en recensenten ook. De film won namelijk een Oscar én een Golden Globe voor beste Animatiefilm. Het is dus niet gek dat het verhaal van de familie Crood werd verdergezet in een tweede film die zeven jaar later verscheen.

De Croods overwonnen een heleboel rampen in hun eerste film, gaande van het instorten van hun grot, over prehistorische dieren tot het vriendje van de dochter. Wie denkt dat de grootste beproevingen achter hen liggen, heeft het echter goed fout. Tijdens hun zoektocht naar een veiligere leefomgeving ontdekt de familie namelijk een idyllisch ommuurd paradijs dat als een wonder aan al hun behoeften voldoet. Ze denken dat ze hier alles hebben om goed te kunnen leven, maar komen dan tot de ontdekking dat er al een andere familie leeft: de Betermans. Zij staan een paar trappen hoger op de evolutionaire ladder en de spanningen tussen beide families lopen hoog op. Maar wanneer een dreiging van buitenaf hen dwingt om samen te werken, zullen ze moeten proberen kracht uit elkaar te putten om samen te overleven.

Vlaamse sterrencast

De Amerikaanse versies van beide films werkten samen met enkele topacteurs, die met plezier hun stem verleenden aan de prehistorische familieleden. Je herkent er bijvoorbeeld de stemmen van Nicolas Cage, Emma Stone en Ryan Reynolds.

Hier in Vlaanderen hebben we natuurlijk onze eigen sterrencast bijeen geroepen om de Croods tot leven te brengen. De rol van Eep, de rebelse dochter, is voor Maaike Neuville (‘All of Us’, ‘Red Light’, ‘De Dag’). Haar vader, Grug, wordt vertolkt door Geert Van Rampelberg (‘Red Light’, ‘Black-Out’). De rol van de liefdevolle en zorgzame mama Ugga is weggelegd voor Charlotte Vandermeersch (‘De Premier’, ‘De Acht Bergen’). Andere stemmen die je zal herkennen in ‘Croods 2’ zijn die van onder anderen Nicolas Caeyers, Karin Jacobs, Tom Van Dyck en Britt Van Der Borght. 

Croods 2: Een Nieuw Begin’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top