BTS sleept belangrijkste prijzen in de wacht op American Music Awards

Muziek |

K-popformatie BTS is op de American Music Awards afgelopen nacht met de belangrijkste prijzen gaan lopen. De hyperpopulaire groep won de awards ‘artiest van het jaar’, ‘beste popgroep’ en ‘beste popliedje’ voor het nummer ‘Butter’. 18-jarige revelatie Olivia Rodrigo had zeven nominaties op zak en was daarmee de meest genomineerde artiest van de avond, maar ze kon er maar eentje verzilveren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

BTS schreef geschiedenis op de 49ste editie van de American Music Awards (AMA’s), naast de Grammy Awards een van de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen. De belangrijkste prijs, die voor ‘artiest van het jaar’, ging voor de allereerste keer naar een Aziatische muziekgroep. De K-poppers van BTS zetten daarmee hun veroveringstocht langs de internationale muziekprijzen verder, nadat ze in 2017 al de allereerste K-popgroep werden die op de AMA’s mocht optreden. Sindsdien scoorden ze wereldwijd de ene hit na de andere. Voor hun recente single ‘Butter’ kregen ze ook nog eens de prijs voor ‘beste popliedje’. Dit jaar was BTS ook te horen aan de zijde van Coldplay in het nummer ‘My Universe’, dat de twee bands enthousiast opvoerden tijdens de awardshow.



BTS won in elke categorie waarvoor het genomineerd was. Dat kan niet gezegd worden van Olivia Rodrigo. De jonge sensatie was zeven keer genomineerd en maakte daarmee kans om de meest gelauwerde artiest van de avond te worden, maar ze kon uiteindelijk maar één prijs in de wacht slepen. Dat was, zoals te verwachten, die voor ‘nieuwe artiest’. Hoewel de zangeres uiteindelijk maar één beeldje mee naar huis kon nemen, zorgde ze met haar performance van de nieuwe hit ‘Traitor’ toch voor een van de hoogtepunten van de avond.



Taylor Swift staat op de AMA’s al te boek als de meest bekroonde artiest ooit, maar dat record stelde ze dit jaar nog eens scherp. Ze won de awards voor ‘beste vrouwelijke artiest’ en ‘beste popalbum’ met ‘evermore’ en heeft intussen 34 AMA’s op haar palmares staan. In een jaar waarin de popzangeres de rechten op haar muziek verloor en al haar muziek opnieuw opneemt, is het opnieuw een teken dat de fans helemaal achter haar staan. “Bedankt voor al jullie steun. Ik heb geluk dat ik een deel van jullie levens mag uitmaken en dat jullie deel uitmaken van het mijne”, zei ze in een vooraf opgenomen videoboodschap.
 


Dit zijn alle winnaars van de American Music Awards:

Artiest van het jaar: BTS
Beste nieuwe artiest van het jaar: Olivia Rodrigo
Beste samenwerking: Doja Cat ft. SZA ‘Kiss Me More’
Beste muziekvideo: Lil Nas X ‘MONTERO (Call Me By Your Name)’
Beste mannelijke popartiest: Ed Sheeran
Beste vrouwelijke popartiest: Taylor Swift
Beste groep of duo: BTS
Beste popalbum: Taylor Swift ‘evermore’
Beste popnummer: BTS ‘Butter’
Beste mannelijke countryzanger: Luke Bryan
Beste vrouwelijke countryzanger: Carrie Underwood
Beste mannelijke hiphop-artiest: Drake
Beste vrouwelijke hiphop-artiest: Megan Thee Stallion
Beste hip-hopalbum: Megan Thee Stallion ‘Good News’
Beste hip-hopnummer: Cardi B ‘Up’
Beste mannelijke R&B-artiest: The Weeknd
Beste vrouwelijke R&B-artiest: Doja Cat
Beste R&B-album: Doja Cat “Planet Her”
Beste R&B-nummer: Silk Sonic (Bruno Mars, Anderson .Paak) “Leave The Door Open”
Beste mannelijke latin artiest: Bad Bunny
Beste vrouwelijke latin artiest: Becky G
Beste rockartiest: Machine Gun Kelly
Beste gospelartiest: Kanye West
Beste dance-artiest: Marshmello

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top