Stats 1B: Mertens grijpt de macht bij de topschutters; Maes krijgt gezelschap op kop van assistenranking

Challenger Pro League | De prijsschutters van de D1B Pro League lijken eindelijk ontwaakt te zijn. Zo hebben we voor het eerst sinds lang een nieuwe leider in de topschuttersranking terwijl Kenneth Schuermans als verdediger én voormalige vice-topschutter (eindelijk?) wat bestookt wordt door de echte spitsen. Ook in de assistenranking is er een wijziging aan de top.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Daniel Maderner kreeg bij Waasland-Beveren wel weer een basisplaats tegen Moeskroen, maar moest na 55 minuten teleurgesteld het veld af. Geen extra doelpuntje dus voor de topschutter, die zo zijn voorlopige titel zondag verloor aan Lennart Mertens. De spits van Deinze scoorde 3x tegen Lommel en zette zo zijn totaal op zeven goals. In zijn zog konden ook Arthur Sales (Lommel) en Erdon Daci (Westerlo) mee oprukken.

7 goals: Mertens (SK Deinze)
6 goals: Maderner (Waasland-Beveren)
5 goals: Schuermans (Lierse K.), Daci (Westerlo), Sales (Lommel)
4 goals: De Belder (Deinze), Yagan (Lierse K.), Anne (Virton), Bernat (Westerlo), Abdallah (Lierse K.)

In de assistenranking kende koploper Alexander Maes een moeilijke avond tegen Westerlo. Hij kon zijn aantal niet opschroeven en werd zo zondag bijgehaald door Arno Verschueren. De middenvelder van Lommel SK zette Sales op weg naar de 3-3 tegen Deinze en tekende zo voor zijn vierde assist van het seizoen.

4 assists: Maes (Lierse K.), Verschueren (Lommel)
3 assists: Dierckx (Westerlo), Challouk (SK Deinze), S. Limbombe (Lierse K.), De Cuyper (Westerlo), Edmundsson (Waasland-Beveren), De Belder (SK Deinze), Rommens (RWDM), Chevalier (Moeskroen), Claes (RWDM), Van Eenoo (Westerlo), Vaesen (Westerlo), Tarfi (Deinze)

Bij de clean sheets kruipen Defourny en Gillekens ietsje dichter bij koploper Jensen. Al heeft de goalie van Westerlo nog steeds een kloofje.

5 clean sheets: Jensen (Westerlo)
3 clean sheets: Gillekens (Moeskroen), Defourny (RWDM)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top