Vier de 20e verjaardag van de eerste ‘Harry Potter’-film met deze specials

Films |

Fans van de magische wereld van Harry Potter hebben weer iets om naar uit te kijken! Ter ere van de 20e verjaardag van ‘Harry Potter and the Philosopher’s Stone’ worden niet één maar twee specials uitgezonden. Proximus Pickx vertelt je alles wat je moet weten voor je je opnieuw onderdompelt in de magische wereld van Zweinstein, toverstaffen en Lord Voldemort.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses quiz show

De eerste special die je mag verwachten, is een grote ‘Harry Potter’-quiz. TBS en Cartoon Network hebben de handen in elkaar geslagen om een spelshow te ontwerpen die je alle kleine en grote details van de films zal leren kennen. In de quiz nemen vier teams het tegen elkaar op en elk van die teams is natuurlijk vernoemd naar een afdeling van Zweinstein: Gryffindor, Hufflepuff, Slytherin en Ravenclaw. In teams van drie zullen de tovenaarsleerlingen het tegen elkaar opnemen door vragen te beantwoorden over het ‘Harry Potter’-universum.

De avond zal worden gepresenteerd door niemand minder dan actrice Helen Mirren (‘The Good Liar’, ‘Queen’) en naast de teams zal ze ook enkele acteurs uit de saga verwelkomen. Tom Felton (Draco Malfoy), Simon Fisher-Becker (Fat Friar), Shirley Henderson (Moaning Myrtle) en vele anderen zullen er zijn. De winnende afdeling zal naar huis gaan met enkele duizelingwekkende prijzen, waaronder een waardebon van 1.000 dollar in de Harry Potter-winkel in New York, een kaartje voor de show 'Harry Potter and the Cursed Child' en zelfs kaartjes voor de nieuwe film in de ‘Fantastic Beasts’-serie: ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’.

Denk je dat jij het antwoord kent op alle moeilijke vragen over je favoriete filmreeks? Op 28 november kan je het zeker weten.

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts

Het was vooral dit nieuws dat de ‘Harry Potter’-mania weer aanwakkerde: een reünie-aflevering waarin cast en crew terugblikt op de allereerste film die twintig jaar geleden in de cinema kwam. Natuurlijk zijn Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint van de partij, maar naast hen zullen ook veel andere acteurs en regisseur Chris Columbus herinneringen ophalen aan die magische periode.

Deze reünie is de perfecte gelegenheid om terug te duiken in deze magische wereld. Het is de eerste keer dat de hele bende samen terug zal kijken op het avontuur dat ze 20 jaar geleden beleefd hebben. Het iconische trio dat Harry, Ron en Hermione speelde was toen zelfs respectievelijk maar 10, 11 en 9 jaar oud! J.K. Rowling, de schrijfster van de boekenreeks, zal geen deel uitmaken van de film. Na een paar transfobische uitspraken op het internet leek het de makers van de filmreeks beter haar er niet bij te hebben.

‘Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts’ zal op 1 januari 2022 in de Verenigde Staten worden uitgezonden. We zullen nog even moeten wachten op de Belgische zenders om de rechten te verwerven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top