Charleroi ontvangt op zaterdag 27 november Anderlecht op de 16de speeldag van de Jupiler Pro League. Geen van beide teams wil punten laten liggen in deze wedstrijd.

Wie zal triomferen, Charleroi of Anderlecht? De twee elftallen kijken elkaar in de ogen op zaterdag 27 november. Beide teams staan in de bovenste helft van de tabel, met Anderlecht slechts een paar punten achter Charleroi. Er bestaat geen twijfel over dat ze dus hun uiterste best zullen doen om het verschil te maken en de drie punten te pakken tegen hun directe tegenstanders. Een veelbelovende affiche, met andere woorden.

Vergelijkbare resultaten

De resultaten die de twee clubs in het eerste deel van het seizoen behaalden, zijn vrij gelijklopend. Met een gemiddelde van vijf of zes overwinningen, vijf of zes gelijke spelen en drie nederlagen, kunnen Charleroi en Anderlecht van deze ontmoeting profiteren om te proberen afstand van elkaar te nemen in het klassement.

De Carolos zullen hun zware nederlaag tegen Union Sint-Gillis (4-0) absoluut willen vergeten. De spelers waren voor de wedstrijd helemaal uit hun doen. “We hebben de beelden opnieuw bekeken om te begrijpen wat er gebeurd is en het achter ons te laten. We weten waarom we niet goed waren, maar nu gaan we verder en focussen we ons op de volgende wedstrijden”, verklaarde Charleroi-coach Edward Still. Hij hoopt dat de nederlaag snel een verre herinnering zal worden, maar hij en zijn spelers weten dat het geen makkelijke opgave wordt tegen de Brusselse ploeg die even vurig punten wil verzamelen.

Anderlecht heeft in zijn laatste wedstrijden veel kostbare punten verloren met een reeks gelijkspelen, en ook de recente nederlaag bij Antwerp heeft sporen nagelaten. Coach Vincent Kompany heeft al duidelijk gemaakt dat hij niet van plan is zijn systeem te veranderen. “Behalve tegen Antwerp is ons spel vaak goed geweest. Dus ik ga niet alles in vraag stellen. Ik zou wat accenten kunnen veranderen en spelers kunnen bij mij terecht. Ik ben een zeer open coach. Het is belangrijk om een goede communicatie te hebben”, zegt Kompany.

Rangschikking is nog geen obsessie

De voormalige Rode Duivel weet dat de resultaten van Anderlecht niet goed genoeg zijn in het licht van de verwachtingen. “Maar we hebben een beter team dan vorig seizoen. Ik werk eraan”, voegt de Brusselse coach toe.

De Zebra’s aan de andere kant zullen er alles aan doen om in de bovenhelft van de tabel te blijven, hoewel Edward Still zich op die positie niet wil blindstaren. “Ik veronderstel dat de spelers het onder elkaar bespreken, maar in de staf is dat niet zo. Dat hebben wij niet in de hand. Natuurlijk weet ik wie eerste staat, maar voor de rest ken ik de volgorde van de ploegen niet en kijk ik niet naar wat een overwinning zou opleveren voor de rangschikking. Ik kijk daarnaar vanaf dag 30 of 31, wanneer het telt”, maakt Still zich sterk. De coach heeft al meerdere malen verklaard dat Sporting in ieder geval zal eindigen op “de plaats die we verdienen”. Charleroi zal ondanks die nuancerende woorden, net als Anderlecht, zonder twijfel proberen een voorsprong op te bouwen door de drie punten te pakken.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen Charleroi en Anderlecht deze zaterdag om 20.40 uur, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!