Finale 'K2 zoekt K3' wordt enkel gestreden door meisjes

In de finale van 'K2 zoekt K3' zullen enkel meisjes strijden om een plekje bij K3. Zaterdagavond vielen de twee overgebleven mannelijke kandidaten, Lucas en Remi, immers af in de halve finale. De kandidaten mochten in de halve finale voor het eerst samen zingen met Hanne en Marthe. Zo konden kijkend Vlaanderen, en de jury, eindelijk zien welke combinaties het beste klopten. Bovendien leerden Hanne en Marthe de kandidaten nog wat beter kennen tijdens amusante autoritjes. 

De zes kandidaten trapten de halve finale van 'K2 zoekt K3' op gang met een sterke openingsact. Daarin zongen ze allemaal samen met Hanne en Marthe het nummer 'Superhero' waarna de strijd om een plekje op één van de Golden Seats opnieuw doorging. Elke halve finalist kreeg vervolgens de kans om afzonderlijk een nummer te brengen met diezelfde Hanne en Marthe. De drie kandidaten die geen plekje in de Golden Seats konden bemachtigen, streden nog eens tegen elkaar met een solonummer in de sing-off. Hanne en Marthe deelden dan ook hun allerlaatste Golden Ticket uit.

De ster van de avond was Julia. De jongste kandidate zorgde met haar zomerse 'Pina Colada' voor een monsterscore van 820 sterren. Zij bleef de hele show op de eerste Golden Seat. Amy zat Julia met haar versie van 'Eyo' al snel op de hielen en behaalde een score van 805. Gert wilde Amy dan ook al meteen meenemen naar de finale. De derde Golden Seat was weggelegd voor de Nederlandse Diede. Zij kon met 'Jij Bent De Bom' vooral Ingeborg volledig overtuigen.Celester, Remi en Luca

Celester beet de spits af met het feestnummer 'Beter Als Je Danst'. Ze behaalde daarmee een score van 678, wat niet voldoende was om haar plekje op de Golden Seats te behouden. Ook Remi kon de twee jurypanels niet overtuigen met zijn klassieker 'Alle Kleuren'. Wel vond Gert Remi’s optreden hét bewijs dat een jongen in K3 zou kunnen. Ook Luca behaalde niet voldoende sterren. 

De drie kandidaten kwamen zo tegenover elkaar te staan in de sing-off. Daar brachten ze elk nog een solonummer. Vooral Celester en Luca konden in deze ronde de jury niet overtuigen. Die waren er wel van overtuigd dat het optreden van Luca het begin was van zijn solocarrière

De finale

Het waren Hanne en Marthe die met het laatste Golden Ticket over hun lot beslisten. Zij kozen ervoor om Celester nog een plaats in de finale te geven. Daarbij hebben de twee niet enkel rekening gehouden met het optreden in de sing-off. “We hebben ook gekeken naar de prestaties de afgelopen weken. Ook kozen wij voor een persoon waar wij echt een klik mee voelen”, vertelde K2.

Volgende week strijden dus vier dames voor een plekje bij K3. Intussen raakte ook bekend dat voormalig K3’tje Klaasje aanwezig zal zijn bij de finale. Zij zal officieel de fakkel doorgeven aan het nieuwe K3’tje. 

Bekijk de finale van ‘K2 zoekt K3’ op zaterdag 27 november om 19u55 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Films

Bekijk alles
Top