Westerlo dient Lierse K. de grootste thuisnederlaag in haar (korte) geschiedenis toe

Sport | KVC Westerlo heeft zaterdagavond een statement van jewelste gemaakt. De competitieleider ging met 1-5 winnen op het veld van achtervolger Lierse Kempenzonen en toonde zo nog maar eens aan dat ze dit seizoen met voorsprong de sterkste ploeg van de reeks zijn.

Aan de rust leek alles nog speelbaar nadat enkel Foster in de eerste helft een doelpunt had kunnen scoren. Maar na de rust zorgden Daci, (alweer) Foster, Bernat en Seydoux nog voor een fameuze afstraffing. De tegengoal van Abdallah kon dan ook bezwaarlijk meer dan een voetnoot genoemd worden.

De 1-5 nederlaag was een zware klap voor de fiere Lierenaars; die dit seizoen (tot voor deze match) over de beste thuisreputatie van de reeks beschikten. Meer zelfs, het was meteen ook de zwaarste thuisnederlaag die de club sinds de omvorming van KFC Oosterzonen naar Lierse Kempenzonen (2018) moest incasseren.

In mei 2019 kreeg Lierse Kempenzonen al eens een bolwassing van RE Virton (0-4), maar de vijf goals die ze nu binnen kregen weeg toch nog iets zwaarder door; ook al scoorden ze zelf ook een goal.

De grootste nederlaag uit de recente geschiedenis van Lierse Kempenzonen dateert dan weer van december 2020, toen de Pallieters met 5-0 de boot ingingen op het veld van Union SG.