Lierse K. vs. KVC Westerlo: beste thuisploeg ontvangt beste uitploeg in clash van de Kempen!

Sport | Vanavond staan Lierse (Kempenzonen) en KVC Westerlo voor de veertigste keer tegenover elkaar in de Kempen. Toch gaat het straks op het Lisp over meer dan enkel de Kempense eer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lierse Kempenzonen verdedigt tegen de competitieleider haar statuut als beste thuisploeg van de reeks. De Pallieters verloren dit seizoen nog maar vier punten in eigen huis en doen daarmee voorlopig beter dan de opponent van vanavond; KVC Westerlo (zes verliespunten). De Kemphanen speelden wel al één keer meer thuis.

Maar Westerlo doet het ook uitstekend op verplaatsing. De troepen van Jonas De Roeck verloren nog maar drie punten buitenshuis en zijn daarmee zonder twijfel de beste uitploeg van de reeks. Die reputatie voetbalde Westerlo vooral bij elkaar dankzij een ijzersterke defensie. In vijf uitduels kregen Seigers en co nog maar vier goals binnen.

Met de trip naar het Herman Vanderpoortenstadion krijgt de Westelse defensie wel een stevige test, want Lierse Kempenzonen scoorde voorlopig al in alle matchen van het huidige seizoen. Twaalf van haar 23 goals scoorden Yagan en co in eigen huis; enkel Lommel (13) doet voorlopig beter; maar de Limburgers speelden wel al één match meer in eigen stadion.

Selectienieuws

Voor de clash van de Kempen kan Liersecoach Tom Van Imschoot opnieuw een beroep doen op aanvoerder Maes. Hij keert terug uit schorsing. Brughmans, Teunen en Kieboom liggen in de lappenmand.

Jonas De Roeck kan nog steeds geen beroep doen op de langdurig geblesseerde Dierckx. Maar ook Jordanov (geschorst én geblesseerd) en Gouré (spierblessure) zijn straks niet van de partij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top