Films waarvoor je vanaf vandaag naar de cinema kan

Kids |

Wat is er leuker dan op een kille herfstdag gezellig naar de cinema gaan? Deze films komen vandaag naar het witte scherm, en maken je uitstapje helemaal compleet.

Door Proximus

Deel dit nieuws

House of Gucci

De kans dat je nog nooit van het modehuis Gucci gehoord hebt, is bijzonder klein. Maar weet je ook welke duistere verhalen zich hebben afgespeeld in de familie Gucci? ‘House of Gucci’ zet Lady Gaga en Adam Driver in de hoofdrollen als Patrizia Reggiani en Maurizio Gucci, een koppel met niet zo’n romantisch einde.

Patrizia Reggiani was een buitenstaander van bescheiden komaf, maar slaagde erin om Maurizio Gucci, de voormalig directeur van het gelijknamige modehuis, verliefd op haar te doen worden. Het koppel trouwt, maar beleefde niet het sprookje dat iedereen verwachtte. Patrizia wil namelijk niets liever dan de erfenis van de familie te ontfutselen en is vastbesloten daar heel ver voor te gaan. Een verhaal van verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk… moord.

Encanto

Walt Disney Animation Studios brengt prachtige animatiefilms uit en ‘Encanto’ is daar geen uitzondering op. De film neemt je mee in het leven van de familie Madrigal, die in verborgen leeft in een magisch stadje in de bergen van Colombia: Encanto. De stad heeft elk kind in de familie gezegend met een magische en unieke gave. Al is er één meisje dat achterblijft, want Mirabel lijkt helemaal geen unieke kracht te hebben. Zij is echter de enige die haar familie zal kunnen redden wanneer ze ontdekt dat de magie van Encanto in gevaar is.

‘Encanto’ is de 60ste animatiefilm van Disney en werd geregisseerd door Byron Howard en Jared Bush. Het duo werkte eerder ook al samen aan het beestige ‘Zootropolis’, dat uitkwam in 2016.

Bergman Island

Twee Amerikaanse filmmakers trekken zich voor de zomer terug op het eiland Fårö en hopen inspiratie op te doen op de plek waar de Zweedse regisseur Ernst Ingmar Bergman zijn meest gevierde films heeft opgenomen. Naarmate de dagen verstrijken, beginnen de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid te vervagen, en wordt het koppel uit elkaar gerukt.

‘Bergman Island’ is een romantisch drama, geschreven en geregisseerd door Mia Hansen-Løve. De hoofdrollen zijn voor Vicky Krieps, Tim Roth, Mia Wasikowska en Anders Danielsen Lie. De film ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes op 11 juli 2021.

Antim: The Final Truth

Rahulya is een straatarme dorpsjongen met een droom om de grootste maffiabaas van Pune te worden. Zijn beste vriend Ganya staat hem overal bij, terwijl zijn ouders hun gewelddadige zoon mijden. Politieagent Rajveer Singh ziet deze bescheiden jongen opklimmen en is gefrustreerd als Rahulya erin slaagt zijn connecties te gebruiken om keer op keer uit politiehechtenis te glippen. Met Rajveer op zijn hielen, slaagt Rahulya er nog steeds in om gemakkelijk de top te bereiken. Tot hij plots begint te vergeten waarom hij dit eigenlijk allemaal wilde.

‘Antim: The Final Truth’ is een Indiase actiethriller geregisseerd door Mahesh Manjrekar. Hij komt uit op 25 november.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top