Mini Droids heeft 'Belgium's Got Talent' gewonnen!

Wie 'Belgium's Got Talent' al enige tijd heeft gevolgd, zag het wellicht aankomen: publieksfavoriet Mini Droids mag zich vanaf nu Belgiës nieuwste toptalent noemen. Toch is de overwinning van de Antwerpse dansformatie niet weggegeven, want ze kregen felle competitie van Made2Move, de 11-jarige dansers Wout en Julie en niemand minder dan hun eigen coach Samuel, die met een straffe breakdance een ode bracht aan zijn moeder.

Er waren twee opvallende trends te bespeuren in de laatste afleveringen van 'Belgium's Got Talent': de helft van de kanshebbers voor de finale waren kinderen en de danstalenten waren goed vertegenwoordigd in de competitie. Het was dan ook dansen op het scherpst van de snee voor de deelnemers van 'Belgium's Got Talent'.

Made2Move uit Wetteren mocht de finale aflevering openen met een bijna perfect uitgevoerde dansact waarin ze hun inspiratie duidelijk haalden uit de Amerikaanse Super Bowl wedstrijden. De dansers waren voor de gelegenheid uitgedost in American football-tenue en brachten een superstrakke choreografie die nagenoeg perfect synchroon verliep. 

Julie en Wout brachten op de tonen van Will Smith een spetterende act over één van hun grootste passies: Aladdin. Het moet gezegd worden dat de twee 11-jarige vrienden op een zeer geslaagde wijze het Disney-sprookje van Aladdin tot leven hebben gebracht. Jurylid Bart Peeters was alvast grote fan van de besties.

Opvallend was dat Samuel Revell, coach van Mini Droids, zelf ook meedeed aan de finale. Wat je van de deelname ook mag denken, talent heeft de man alvast wel. Van zijn vlekkeloos uitgevoerde breakdance tot de bijpassende gezichtsmimiek: de dertiger bracht met verve een ode aan zijn moeder in een swingende act die tjokvol verwijzingen zat naar het Hollywood van de jaren 50.

Laureaten

Uiteindelijk wonnen Hayden, Hajdar, Diego en Ferre het pleit met een knallende medley die duidelijk geïnspireerd was op het verzamelde werk van de Backstreet Boys. De eerste nummers van de medley werden al meteen op applaus onthaald maar het was pas bij 'Everybody' dat het dak van de AED Studios in Lint er echt afging! Voor de gelegenheid introduceerden ze tijdens het nummer zelfs wat extra dansers, wat de act nog indrukwekkender maakte. Jurylid Ruth Beeckmans was alvast fan en liet duidelijk blijken dat ze er helemaal weg van was.

De zege was niet alleen een overwinning voor de Mini Droids, maar ook voor hun coach Samuel, alias Sambo. Hoewel hij zelf niet wint, kon hij zijn tranen niet bedwingen toen zijn Mini's werden uitgeroepen tot winnaar.

'Belgium's Got Talent' werd gisteren uitgezonden op VTM. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil

Krijg je niet genoeg van 'Belgium's Got Talent'? Lees ook deze artikels:

Films

Bekijk alles
Top