Concertzaal Het Depot in Leuven heeft ervoor gekozen om te werken met mondmaskers en niet met sneltesten. Dat meldt directeur Mike Naert vandaag. Bezoekers zullen dus vanaf morgen hun mondmasker moeten aanhouden als ze een concert bijwonen.
Woensdag besliste het Overlegcomité dat er in het nachtleven een 'Covid Safe Ticket Plus' wordt ingevoerd vanaf 20 november. Dat betekent dat discotheken, concert- en andere feestzalen kunnen kiezen om bezoekers een mondmasker te laten opzetten of een sneltest te laten doen bij het binnengaan. Daarnaast moeten ze nog steeds de coronapas tonen. Veel vertegenwoordigers van de sector hebben al laten weten dat ze absoluut niet tevreden zijn met de regeling.

Het Depot in Leuven heeft beslist om geen sneltesten te gebruiken, die zijn praktisch volledig onhaalbaar volgens de directeur. "Het volk komt voor een concert nagenoeg op hetzelfde moment aan, het lukt niet om ze allemaal tegelijk een test te laten afnemen. Bovendien is er de extra kostprijs: die kunnen wij niet dragen", zegt Naert. "We zien ook dat sommige mensen het mondmasker in de voorbije periode af en toe al spontaan aanhielden tijdens een concert. Het is nog steeds een streep door onze rekening, maar het is beter dan de sneltesten."

Directeur Naert hoopt evenwel dat er structurele oplossingen gezocht worden, in plaats van de net genomen beslissingen die hij een "paniekopstoot" noemt. Naert stelt bijvoorbeeld voor om teststraten in te richten, waar mensen zich eenmalig kunnen laten testen en dan een volledige avond in verschillende zaken binnenmogen in een bepaalde regio. "Daar moeten we op termijn naar toe."