Wordt de U19 van Club Brugge dan toch groepsleider in de Youth League?

Voetbal |

Ook de jonge talenten van Club Brugge spelen dezer dagen Europees voetbal. De U19-ploeg van blauw-zwart neemt het in de UEFA Youth League op tegen Leipzig. De Duitsers zijn maar best op hun hoede want Brugge is voorlopig nog niet verslagen in zijn groep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Je leest het goed! De U19-ploeg van Club Brugge heeft dit seizoen in de Youth League nog niet verloren en doet het beter dan de A-kern waar iedereen zoveel van verwacht. Het jonge team van coach Rik De Mil maakte al heel wat indruk met de twee behaalde overwinningen en twee gelijke spelen in Groep A. Ze kunnen stilaan uitkijken naar de zestiende finales.

Dat de U19 geen mal figuur slaat in Europa bleek andermaal uit hun laatste wedstrijd. Toen wonnen ze immers tegen Manchester City met 3-5 en dat via een miraculeuze comeback. Na vijfenzestig minuten stond het immers 3-1 voor de jonge Citizens en die via een hattrick van toptalent James McAtee konden uitlopen. De klus leek zo goed als geklaard voor de Engelsen, maar toen sloeg de motor van blauw-zwart plots onverbiddelijk aan. In amper een kwartier tijd zette de U19 van Club de scheve situatie recht. Dat ging eerst via de voeten van Cisse Sandra (3-2, ‘70) en Arne Engels (3-3, ‘74) en vervolgens via die van Lynnt Audoor (3-4, ‘84). In minuut 96 van de blessuretijd prikte Mathis Servais de eindstand (3-5) tegen de touwen waarop de jonge talenten elkaar in de armen vielen.

PSG en Brugge nek aan nek

Dankzij de goede prestaties prijkt de U19 van Club momenteel op de tweede plaats in Groep A, net na Paris Saint-Germain. Let wel, Brugge telt evenveel punten als de Parijzenaars maar die hebben dan weer een beter doelsaldo. En als Club de volgende tegenstander, RB Leipzig, over de knie kan leggen nemen ze een serieuze optie op de volgende ronde. De jongens van Leipzig daarentegen hoeven niet te dromen van een lang Europees sprookje. Zij tellen nul punten en staan voorlopig laatste in Groep A.

Toch wordt het ook voor Club nog opletten geblazen. Als de poulains van Rik De Mil als groepswinnaar eindigen, kwalificeren ze zich automatisch voor de volgende ronde. Maar als ze tweede blijven, moet Club het opnemen tegen een van de acht laatste U19-ploegen uit het Domestic Champions Path. Dat is een poule van 32 jeugdelftallen uit Europese competities die de beste coëfficiënten bezitten. 

Twee jaar geleden werd Club, precies in deze fase van de competitie, uit de Youth League geknikkerd door het Franse Stade Rennes nadat ze zich staande konden houden tegen Real Madrid en PSG. Die laatste eindigde toen na Club in de toenmalige groep. Laten we hopen dat de Brugse jongelingen deze keer het geluk aan hun zijde hebben.

Volg alle wedstrijden van de Brugse U19 in de UEFA Youth League het hele seizoen door, alsook de wedstrijd van komende woensdag tegen RB Leipzig. Die begint vanaf 14u55, op het kanaal Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top