In 2016 stond ze op de set van 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri', waarin ze Mildred vertolkt. De lichtjes cynische vrouw wil de lokale politieafdeling aanporren om wat meer vaart te zetten achter de zoektocht naar de moordenaar van haar dochter. Om hen onder druk te zetten huurt ze grote reclamepanelen, waarop ze een niet mis te verstane boodschap laat drukken voor sheriff Willoughby. De arm der wet heeft het allesbehalve onder de markt met de koppige en niet-op-haar-mond-gevallen Mildred. Haar glansrol leverde McDormand een tweede keer de Oscar voor beste actrice op.

Sindsdien was McDormand nog op het witte doek te zien in de bejubelde topproducties 'Isle of Dogs' van Wes Anderson, 'Nomadland' van Chloé Zhao en 'The French Dispatch' van Wes Anderson. Voor haar hoofdrol in 'Nomadland' won ze een derde Oscar voor beste actrice. Het met drie Oscars bekroonde drama, waaronder die voor beste film, gaat over een 60-jarige, havenloze vrouw (McDormand) die in de nasleep van de kredietcrisis begint aan een reis door het westen van de Verenigde Staten. Ze gaat op pad om een leven buiten de conventionele samenleving te verkennen als een moderne nomade.

'Nomadland' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.