De unieke voorbereiding van Lady Gaga voor haar rol in ‘House of Gucci’, nu in de VOD-catalogus

Films |

Lady Gaga is een klasbak. De actrice schitterde in 2016 aan de zijde van Bradley Cooper in a ‘Star Is Born’ en heeft in de nieuwe film ‘House of Gucci’ wederom een glansrol te pakken. Nu de film beschikbaar is in de VOD-catalogus van Proximus Pickx, vertellen we je graag meer over de voorbereiding die Lady Gaga trof. Die was namelijk zeer uniek.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Lady Gaga vertolkt in ‘House of Gucci’ (2021) de rol van Patrizia Reggiani, een inmiddels 73-jarige Italiaanse vrouw die haar ex-man, Maurizio Gucci, in 1995 zou hebben laten vermoorden na een scheiding. Maurizio Gucci was de zoon van Guccio Gucci, de oprichter van het gelijknamige Italiaanse modemerk en was, net als zijn grootvader, zeer belangrijk in de toenmalige modewereld. In 1997 werd de vrouw veroordeeld tot een gevangenisstraf van 29 jaar en in 2016 kwam ze vervroegd vrij. 

Net na 'A Star Is Born'

Volgens sommigen uit de Gucci-familie was Reggiani een ware engel, volgens anderen dan weer de duivel. Ook Lady Gaga kreeg deze informatie mee toen ze in 2018 het script van ‘House of Gucci’ kreeg toegestopt. Ze had net een geweldige acteerprestatie neergezet in de film ‘A Star Is Born’ (2016) en keek uit naar het volgende filmproject. Dat project, ‘House of Gucci’, wou ze met een open blik aanvangen.

Wil je wederom genieten van de zangkwaliteiten van Lady Gaga en Bradley Cooper? 'A Star is Born' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Geen ontmoeting? "Respectloos"

Dat blijkt toch uit recente interviews met de actrice. Daarin stelt ze dat niemand haar mocht vertellen hoe Patrizia Reggiani daadwerkelijk in elkaar stak, zelfs de Italiaanse mevrouw in kwestie niet. Op die manier kon Gaga naar eigen zeggen de karakterstudie maken die ze voor ogen had. Die beslissing schoot in het verkeerde keelgat bij Patrizia Reggiani. De dame vond de beslissing van Gaga om haar niet te ontmoeten zowel “respectloos” als “smaakloos”. 

Gaga liet deze uitspraken niet aan haar hart komen. Ze ging verder met de voorbereidingen op haar rol en kleurde daarom haar haarlokken even bruin als Reggiani in de jaren negentig. Ze mat zichzelf hetzelfde Amerikaans-Italiaanse accent aan als de dame en paradeerde op en naast de set alsof ze de Italiaanse zelve was. Deze werkwijze heet ‘method acting’ en helpt volgens sommige acteurs om een personage waarheidsgetrouwer neer te zetten. “Ik klonk en zag er niet enkel uit als Reggiani. Ik werd haar ook”, lichtte Gaga haar proces toe.

House of Gucci (2021)

In ‘House of Gucci’ van regisseur Ridley Scott zien we hoe de Italiaanse Patrizia Reggiani (Lady Gaga) trouwt met Maurizio Gucci (Adam Driver), een erfgenaam van de modefamilie Gucci. Reggiani leert al snel hoe ze zich kan opwerken in de familie en aan invloed kan winnen. Maar langzamerhand toont de slinkse Reggiani dat wraak en moord voor haar geen punt zijn...

‘House of Gucci’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top