Na een pauze van 6 jaar is Adèle terug met verrassend album ’30’

Zes jaar lang vroeg menig muziekliefhebber zich af waar Adèle gebleven was. Ze verdween van het podium en liet een groot gat achter. Vandaag vult ze die leegte terug op met de release van een gloednieuw album, het langverwachte ’30’. Op vrijdag 19 november werden de twaalf nummers uitgebracht met daarbij ook de eerder gelanceerde single ‘Easy on Me’. Proximus Pickx vertelt je alles over de terugkeer van deze popster met ongelofelijke stem.

Het nieuwste album van Adèle werd door de vele fans en muziekcritici al langer verwacht. Het nieuwe album kreeg opnieuw een nummer als naam. ’30’ staat zoals elke keer voor de leeftijd van de zangeres op het moment dat ze de hits schreef en componeerde. Op die manier koppelt ze de nummers telkens aan een moment uit haar leven. Deze keer gaat het album over haar overgang naar tram drie

In interviews deelde de zangeres mee dat ze in de aanloop naar dit album heel wat moeilijke momenten doormaakte. Zo heeft ze een scheiding met haar ex Simon Konecki achter de rug, sukkelde ze met haar mentale gezondheid en ervaarde ze moeilijkheden door de effecten van de scheiding op hun negenjarige zoon Angelo.  

Jazzy en soulvolle tonen

Zoals altijd bij Adèle levert het nieuwe album openhartige nummers die zowel oprecht als emotioneel zijn. Maar Adèle weet ook te verrassen, want ze schuwt nieuwe muziekstijlen niet. Zo maakt ze nieuwe combinaties van genres. Terwijl haar vroegere muziek werd getypeerd door vocale klanken in combinatie met een eenvoudige piano, komen op de nieuwe plaat ook soul en jazzy tonen naar voren. Nummers als ‘Hold on’ of ‘I Drink Wine’ zullen je ongetwijfeld verrassen terwijl je heupen bij nummers als ‘Cry Your Heart Out’, ‘My Little Love’ of ‘Can I Get It’ vanzelf aan het swingen gaan.

Een andere grote verandering die we opmerken bij de lancering van ’30’ is de compleet andere lichaamsbouw van de popster. Adèle vermagerde fel hoewel dat gelukkig geen invloed had op haar stem, die blijft sterk en krachtig. De zangeres vermagerde naar eigen zeggen door reacties op het internet, maar wil zich niet meer laten leiden door feedback op haar uiterlijk. Ze heeft naar eigen zeggen - en dat bevestigen we - veel meer te bieden. Het sterkste bewijs daarvoor is natuurlijk haar nieuwste album. Het laatste lied op haar plaat, ‘Love is A Game’, krijgt een eervolle vermelding. De single klinkt magisch en lijkt rechtsreeks uit een film uit de jaren vijftig te komen, perfect om deze roetsjbaan aan emoties af te sluiten.

Muziek

Bekijk alles
Top