De Amerikaanse actrice Scarlett Johansson ontving gisteren de 'American Cinematheque Award'. Die prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een artiest die een onderscheidende rol speelde in de kunst van het bewegend beeld. Johansson wordt bekroond voor haar talent en visie als een actrice én als producer.
In de erelijst van de prijs prijken ook heel wat andere grote namen van acteurs en actrices. Zo werd de prijs vorig jaar gewonnen door Spike Lee, maar gingen eerder ook al Bruce Willis, Matt Damon, Tom Cruise en Arnold Schwarzenegger met de prijs naar huis. De eerste prijs werd 35 jaar geleden uitgereikt aan niemand minder dan Eddie Murphy.

Johansson was recent te zien in de laatste film van Marvel Studios, 'Avengers: Endgame'. De baas van Marvel Studios, Kevin Feige, prees de actrice voor haar werk en loste bovendien dat het bedrijf aan een "geheim project" werkt. Ook daarbij zal Johansson betrokken zijn, zowel in de rol van actrice als in de rol van producer. Daarmee wordt ze de eerste actrice van Marvel die ook als producer optreedt. "Scarlet heeft al een decennium haar talent voor Marvel Cinematic Universe ontplooid. Ik dank haar voor de grote rol die ze de voorbije jaren voor ons speelde. Met haar samenwerken is oprecht een van de mooiste en vruchtbare samenwerkingen uit mijn carrière", vertelde Feige.