De Amerikaanse televisiezender NBC heeft zijn overeenkomst omtrent de uitzendrechten van de Premier League in de Verenigde Staten met zes jaar verlengd, zo werd vrijdag bekendgemaakt.
In totaal gaat het om een deal van 2,7 miljard dollar (2,38 miljard euro), bijna een verdubbeling van het bedrag dat NBC in 2016 betaalde. Sinds 2013 hebben zij de Amerikaanse uitzendrechten van de meest gemediatiseerde voetbalcompetitie ter wereld in handen. 

Dankzij de nieuwe overeenkomst kunnen de Premier League-clubs alvast een deel van de door het coronavirus geleden verliezen opvangen. Sinds de start van de pandemie zouden de clubs ongeveer 2,38 miljard euro verlies geleden hebben. Een aanzienlijk deel van de inkomsten, ongeveer 1,9 miljard euro, zal de komende drie jaar echter afdalen op de voetbalpiramide om de clubs in de lagere afdelingen te hulp te schieten.

Voor wat betreft Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika zijn de uitzendrechten de deur uit, voor Midden- en Zuid-Amerika en Azië lopen de onderhandelingen nog. In Engeland werd het TV-contract een half jaar geleden met drie jaar verlengd tot 2025. De initiële overeenkomst werd in 2018 bereikt en is 4,7 miljard pond (ongeveer 5,5 miljard euro) waard, ongeveer tien procent minder dan de voorgaande deal. Om te vermijden dat de prijs verder zou kelderen, werd er geen aanbestedingsprocedure gehouden. De uitzendrechten zijn er in handen van Sky Sports, BT Sport, Amazon Prime Video en BBC Sport