De WTCR seizoensfinale vindt dit weekend plaats!

Op 26, 27 en 28 november ontmoeten de World Touring Car Cup-autocoureurs elkaar in Sochi voor de laatste rondes van het jaar. Welke autocoureur mag de handen in de lucht steken in dit wel heel spannende seizoen?

Na omzwervingen in Duitsland, Portugal, Spanje, Hongarije, Tsjechië, Frankrijk en Italië eindigt het WTCR-seizoen dit weekend in Rusland. Het strijdtoneel van deze laatste wedstrijd bevindt zich dit keer in het Sochi Autodrom. Dit complex, dat is gevestigd nabij het Olympisch Park waar de Olympische Winterspelen van 2014 plaatsvonden, zal voor het eerst worden gebruikt door WTCR-coureurs.

Wie behaalt de zege?

Het WTCR-seizoen 2021 bleek een van de spannendste in de geschiedenis van de World Touring Car Cup, met tien winnaars in 14 races en in totaal zes coureurs die nog voor de seizoensfinale in Rusland strijden om de overwinning. Maar wie zijn de kanshebbers voor de eindzege?

Favoriet blijft titelverdediger Ehrlacher. De Fransman heeft een duidelijke voorsprong opgebouwd bij het begin van de laatste races van het jaar. Als eerste in het klassement op dit moment met 201 punten, heeft de coureur consistentie getoond gedurende het seizoen. Erlacher werd vanaf dag 1 ondersteund door een goed georganiseerd Lynk & Co-team, dat van de Fransman zijn meest belangrijke titelkandidaat maakte. Toch kan Ehrlacher niet op zijn lauweren rusten, want de WTCR-seizoensfinales hebben de hardnekkige reputatie om verrassingen in petto te hebben. Zo kan de voorsprong van de Fransman snel slinken na een verstoorde kwalificatie of een incident in de eerste race.

Onze landgenoot Frédéric Vervisch (165 punten) en de Argentijn Esteban Guerrieri (164 punten) zijn misschien wel zijn belangrijkste rivalen. Zij hebben beiden een goede reeks wedstrijden in de aanloop naar de seizoensfinale op hun palmares staan. Voor Ehrlachers teamgenoten Urrutia en Muller, respectievelijk vierde en vijfde in de rangschikking, bestaat er nog steeds kans op een zege als Ehrlacher onverhoopt faalt. Het is vooral de vraag of het Lynk & Co-team al zijn coureurs zal laten racen of al zijn geld inzet op de titelverdediger.

Zoals je kan zien, zijn er nog veel vragen voor de laatste races van dit hoogst onzekere seizoen.

Bekijk de WTCR-finale in Sochi op zondag 28 november vanaf 9.30 uur op Eurosport 2, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

Sport

Bekijk alles
Top