SK Deinze speelt zondag voor het eerst in... de Dakota Arena!

Challenger Pro League | SK Deinze speelt zondag gastheer voor Lommel SK. Vanaf die dag zullen de Oost-Vlamingen hun concurrenten niet langer ontvangen in het Burgemeester Van De Wiele Stadion, maar wel in de Dakota Arena.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Het stadion werd gebouwd in 1976, en werd in 1978 door burgemeester Ernest Van de Wiele ter beschikking gesteld aan de club. Ondertussen werd het stadion al op enkele plaatsen gerenoveerd", klinkt het via de officiële kanalen van KMSK Deinze. "De club bereikte nu een akkoord met Dakota Vastgoed, het bedrijf van voorzitter Denijs Van De Weghe, om het stadion tot en met seizoen 2024-2025 om te dopen tot de Dakota Arena. Op deze manier zal niet enkel het nieuw stadion, maar ook het huidige stadion deze nieuwe naam dragen en nemen we de club zo mee naar de toekomst."

Intussen maakt de club ook werk van de verdere uitbouw van de Dakota Arena. Van De Weghe hoopt om volgend jaar te kunnen starten met een capaciteitsuitbreiding van 5000 naar 8000 plaatsen om daarna ook nog heel wat andere projecten door te drukken. "Het stadion wordt een plaats om te wonen, werken en om te ontspannen", klinkt het. Zo zouden er woonblokken, een shoppingcenter en heel wat andere ontspanningsmogelijkheden worden toegevoegd.

Het hele project liep de voorbije maanden wel vertraging op door de administratieve mallemolen en bijhorende problemen met vergunningen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top