Straks de Grote Drie in het veld: nog 4 gouden zegekansen voor Eli & Co?

Wielersport | Met Tom Pidcock en Wout van Aert die over twee weken het veld induiken, krijgen Iserbyt & Co er grote kandidaten voor de dagzege erbij. Moeten renners als Toon Aerts, Lars Van der Haar, Eli Iserbyt of Michael Vanthourenhout van de komende twee weekends profiteren om nog een grote cross te winnen?

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Eli Iserbyt pakte dit seizoen al 3 Wereldbekerzeges (Waterloo, Iowa en Overijse), 2 Superprestigezeges (Ruddervoorde en Niel), won de Koppenbergcross en 3 Ethias crossen (Lokeren, Beringen en Bredene). Lars Van der Haar werd Europees kampioen en was de beste in de Wereldbekerwedstrijd in Tabor. Toon Aerts was de primus in de Wereldbekerwedstrijd in Zonhoven en de Superprestigemanche in Gieten. Quinten Hermans ging als eerste over de streep in de Wereldbekerwedstrijd in Fayetteville, Michael Vanthourenhout in de Ethias Cross van Meulebeke, Laurens Sweeck in die van Leuven.

Met de aangekondigde komst van Tom Pidcock en Wout van Aert vanaf begin december (in de Superprestigecross in Boom op 4 december en de Wereldbekercross van Antwerpen op 5 december) krijgen de crossers die al sinds het begin van het seizoen in de weer zijn, nog vier kansen op een grote overwinning voor de grote tenoren hun intrede doen.

Of Pidcock en Van Aert al meteen voor de overwinning zullen kunnen strijden is wel nog verre van zeker, maar renners als Hermans, Sweeck, Aerts of Vanthourenhout zullen toch van de komende twee weekends moeten profiteren om hun palmares van dit seizoensbegin te stofferen.

Dit weekend krijgen ze daarvoor de kans in Merksplas (Superprestige) op zaterdag en in Koksijde (Wereldbeker) op zondag, volgend weekend in Kortrijk (X20 Trofee) op zaterdag en in het Franse Besançon (Wereldbeker) op zondag. Want ze zullen het wel beseffen: als de 'grote drie' erbij zijn, wordt winnen heel wat moeilijker.

Mathieu van der Poel treedt pas half december in het strijdperk in het veld: van 1 tot en met 10 december zit hij met Alpecin-Fenix op stage in Spanje en dan wordt wellicht de Wereldbekerwedstrijd in het Nederlandse Rucphen op 18 december zijn eerste grote cross. Van Aert zit met Jumbo-Visma op stage van 13 tot en met 21 december, dus zal de eerste cross met Van der Poel, Van Aert én Pidcock pas in de kerstperiode vallen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top