Het nieuwe tweedaagse festival "Celebration of Life" dat dit weekend zou plaatsvinden in concertzaal Trix in Antwerpen, wordt uitgesteld naar 2022. Trix kon naar eigen zeggen na de aangekondigde strengere coronamaatregelen niet meer op korte tijd voor de nodige aanpassingen zorgen. In De Roma in Borgerhout is dan weer het concert van de Amerikaanse band Magnapop uitgesteld naar november 2022.
"Celebration of Life" had volgens Trix een verzameling van zes feesten onder een dak moeten worden, een samenwerking tussen collectieven en concepten rond vrijheid, expressie en gelijkheid. Op de affiche stonden als stage hosts onder meer het Franse technocollectief Possession, dragcollectief House of Lux en het Duitse queer concept Herrensauna.

"We hebben de hele nacht gewerkt om een oplossing te vinden om binnen de nieuwe regelgeving te werken, maar een festival op deze schaal op een veilige en plezierige manier laten plaatsvinden is simpelweg onmogelijk op zo'n korte tijd", aldus Trix. "De mondmaskerplicht kunnen we op zulke specifieke events niet garanderen en werken met sneltesten is organisatorisch onmogelijk. Op twee dagen voor het event een testdorp bouwen en hiervoor geschikt medisch personeel vinden is niet haalbaar met een groot aantal bezoekers per dag."

De Roma ziet zich dan weer genoodzaakt om het concert van Magnapop van 24 november uit te stellen. De band, bekend van 90's hits als "Lay it Down" en "Merry", stelt zijn Belgisch/Nederlandse tour uit vanwege de verstrengingen in beide landen. Voor het overige blijft De Roma wel gewoon concerten organiseren. "We verwachten dat het programma grotendeels stabiel blijft, de extra maatregelen liggen ook in lijn met waar verschillende artiesten al vragen over stelden", zegt coördinator Danielle Dierckx. "Voor het publiek is het natuurlijk niet comfortabel, maar we denken op hun begrip te kunnen rekenen. Dit is toch al beter dan weer volledig te moeten sluiten."