Acht Belgische esportsorganisaties hebben de handen in elkaar geslagen om Rocket Frites te lanceren, een 100% Belgisch Rocket League-toernooi. Het wedstrijdformat, de prijzenpot en de speeldatums, we leggen je hier alles uit.

Het is lang geleden dat we een nieuw Rocket League-toernooi naar België hebben zien komen. Dat vonden ook acht organisaties aanwezig in het Belgische esportsecosysteem en daarom bieden ze nu de eerste 100% Belgische Rocket League-competitie aan: Rocket Frites!

Tot de organisatoren behoren teams (Activit-E, Team Crabe, Team Unknown), media (Lan-Area, La Dernière Heure, RTC Liège), de Association eSport de l’ULB en Fut With Apero, een Belgische website die gespecialiseerd is in de wereld van FIFA.

Hoewel in België in het verleden reeds competities op poten zijn gezet, zullen in deze competitie alleen Belgische ploegen betrokken zijn die volledig samengesteld zijn uit zwart-geel-rode spelers.

Voor de eerste editie zijn een geldprijs van 1000 euro en tal van goodies voorbehouden voor de beste teams van de competitie.

Op dit moment hebben zich al bijna vijftig deelnemers ingeschreven voor het Rocket Frites-toernooi. Deze eerste editie vindt online plaats van 25 tot 28 november. Na twee kwalificatiedagen komen de zestien beste teams in boom met directe eliminatie terecht. De teams zullen dus geen fouten mogen maken.

Je zal het wel al begrepen hebben, je hebt nog maar weinig tijd om je in te schrijven en te proberen deze eerste editie van Rocket Frites te winnen. Om je in te schrijven moet je naar de website van de organisatie surfen of het Discord-account gelinkt aan de competitie bezoeken.