Bevestigt Standard ook tegen AA Gent?

Jupiler Pro League |

Na meer dan twee maanden jammeren, konden de Luikse fans afgelopen weekend opnieuw feestvieren. Standard had immers net gewonnen van AS Eupen en lijkt eindelijk terug aan de betere hand te zijn. Zondag spelen de Rouches opnieuw, in en tegen Gent. Maar zullen ze opnieuw winnen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De supporters van Standard slaakten zaterdagavond een zucht van jewelste. Hun ploeg had net met 1-0 gewonnen van AS Eupen en won na twee maanden nog eens wedstrijd in de Belgische competitie. De laatste keer dat dit nog eens gebeurde was op 12 september tegen Seraing. Toen zwaaide coach Mbaye Leye nog met de plak.

Mbaye Leye werd op 4 oktober officieel de deur gewezen bij Standard-Luik. De Senegalese coach had net drie keer achter elkaar verloren en dat was de nederlaag te veel voor het Luikse bestuur. Die plukte halsoverkop de Sloveense coach, Luka Elsner, weg bij KV Kortrijk. Hij moest de spelersgroep wakker schudden maar zag dat de kleedkamer kampte met een groot vertrouwensprobleem. Beetje bij beetje lukte het Elsner om in de hoofden van zijn spelers te kruipen en hen opnieuw de rug te laten rechten.

De eerste tekenen van herstel zagen we begin november in de wedstrijd tegen Club Brugge. Toen kwam blauw-zwart 2-0 voor en leek Standard op weg te zijn naar, wederom, een nieuwe nederlaag. Dat gebeurde echter niet: de Rouches herpakten zich, sleepten een gelijkspel uit de brand (2-2) en werden zelfs de morele winnaars van die avond. Tegen Eupen toonden ze zich opnieuw veerkrachtig. De Rouches wonnen van de Oostkantonners  in eigen huis met 1-0 en dat was al sinds 20 augustus geleden.

Stevige kalender

Toegegeven, coach Elsner heeft nog heel wat oplapwerk voor de boeg. In de verdediging bijvoorbeeld, die soms zo wankel staat als kaartenhuisje en dat ondanks de terugkeer van sterkhouder Noé Dussenne. Maar ook in het aanvallende compartiment, waar de spitsen van Standard elkaar dringend beter moeten vinden. Het belangrijkste werk is wel al achter de rug: vertrouwen kweken. Dat vertrouwen zullen ze nodig hebben om de komende weken heelhuids door te komen.

Want dan spelen de Rouches achtereenvolgens uit tegen AA Gent, thuis tegen Beerschot (beker), uit tegen Charleroi en opnieuw thuis tegen Antwerp. Pas als de troepen van Elsner deze lastige periode hebben doorstaan, kunnen we spreken van een Luikse wedergeboorte.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen KAA Gent en Standard nu zondag om 18u30, het hele seizoen lang de zenders Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top