'Extreme Makeover: The Home Edition' (Play7): hoe zou het nog zijn met Ty Pennington?

Vanavond kan je op Play7 kijken naar het achtste seizoen van de Amerikaanse realityreeks 'Extreme Makeover: The Home Edition', waarin familiewoningen een grondige opknapbeurt krijgen door een team van vaklui. Presentator Ty Pennington beleefde zijn rise to fame toen het ABC-programma furore maakte op het scherm van 2004 tot 2012, maar verdween nadien uit de spotlights. Hoe zou het nog zijn met de timmerman?

Ty Pennington kende een bescheiden start van zijn tv-carrière als timmerman met een oog voor design in de realityreeks ‘Trading Spaces’ aan het begin van de jaren 2000. Het concept: twee buren herinrichten een kamer in elkaars huis. In 2003 had hij een rol in de onafhankelijke film ‘The Adventures of Ociee Nash’.

Nog in 2003 zou zijn ster pas echt rijzen toen hij aangesteld werd als leider van een achtkoppig team in ‘Extreme Makeover: Home Edition’. Hij was extreem toegewijd aan de show en spendeerde er gemiddeld zo’n 240 dagen per jaar aan. Toen de reeks op zijn einde liep in 2012 had Pennington meer dan 200 woningen gerenoveerd voor de show.

Nadien verhuisde Pennington van Los Angeles naar New York City, waar hij gecast werd voor de lifestyletalkshow ‘The Revolution’ op ABC. Die show werd vanaf januari 2012 uitgezonden maar werd al na zes maanden afgevoerd, waarna Pennington andere wegen insloeg.

Afgevoerde shows

Pennington verdween even uit de schijnwerpers en bracht enkele designboeken uit. Hij bracht naar eigen zeggen meer tijd door met zijn gezin. Ook bouwde hij aan zijn eigen huis, in het noorden van Florida.

In 2014 verscheen Pennington weer op het scherm als presentator van het kookprogramma ‘On The Menu’. De kookcompetitie bood enkele amateurkoks de kans om maaltijden te bereiden voor restaurantketens, grote bedrijven en evenementen. Na tien afleveringen werd de show alweer afgevoerd.

Een jaar later trachtte Pennington om beide van zijn vorige jobs – interieurdesign en koken – te combineren. Hij werd copresentator van ‘American Diner Revival’ op Food Network. Hij en zijn sidekick reisden het land door om etentjes die in de soep dreigden te draaien, te redden van de ondergang. Pennington concentreerde zich op het renoveren van de eetlocatie, terwijl zijn sidekick het menu verbeterde. Ook deze show kwam niet van de grond en werd na 22 afleveringen afgevoerd in maart 2016.

Webserie

In 2017 keerde Pennington terug naar de show waar zijn tv-carrière begon: TLC kondigde aan dat ‘Trading Spaces’ een reboot zou krijgen van acht afleveringen, en ook Pennington was weer mee aan boord als timmerman. In 2018 werd het programma verlengd met een tiende seizoen.

In oktober 2018 fungeerde Pennington als copresentator in het derde seizoen van ‘Small Business Revolution: Main Street’, een realityreeks over het renoveren van kleine dorpskernen die uitgezonden wordt op YouTube en streamingdienst Hulu.

In mei 2019 verscheen zijn boek ‘Life to the Extreme: How a Chaotic Kid Became America's Favorite Carpenter’. Naar eigen zeggen had hij het boek in amper zeven dagen op papier gezet. Onlangs raakte bekend dat Pennington als hoofdpersonage zou dienen in de aankomende mobiele game ‘Extreme Makeover: Home Edition’.

Bekijk 'Extreme Makeover: The Home Edition' vanavond om 18u55 op Play7 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Series

Bekijk alles
Top