FOMO: cinema, concerten en feesten die je in december niet wil missen

Muziek |

December is altijd een feestelijke maand, maar naast gezellig tafelen met de familie, gaan er ook enkele andere niet te missen evenementen door. Elke maand zet Proximus Pickx voor je de cinemareleases, concerten en feesten op een rij die je niet wil missen. Als jij lijdt aan FOMO, blijf je maar beter op de hoogte!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Don’t Look Up

In deze satirische comedy zijn Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence twee astronomen die ontdekken dat een asteroïde op baan is om in te slaan op de wereldbol. Ze slaan meteen alarm en proberen de wereldleiders de ernst van de situatie te laten inzien, maar die lijken compleet onverschillig te zijn tegenover het aanstormende gevaar. In de indrukwekkende cast zien we ook Timothée Chalamet, Meryl Streep, Mark Rylance, Cate Blanchett, Melanie Lynskey, Gina Gershon, Ron Perlman, Matthew Perry, Ariana Grande, Tyler Perry, Michael Chiklis, Homesh Patel en Kid Kudi. Een mond vol!

Dit is de nieuwste film van Adam McKay, de regisseur aan wie we onder andere ‘The Big Short’ en ‘Vice’ te danken hebben. Opnieuw richt hij zijn pijlen op problemen in de Amerikaanse samenleving. Na de excessen van Wall Street en de rampzalige politiek van Dick Cheney neemt hij nu de traditionele en sociale media in het vizier, naast de traagheid waarmee op bedreigingen wordt gereageerd. Actueel is het verhaal dus zeker.

Ontdek ‘Don’t Look Up’ vanaf 24 december op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Axelle Red live in La Madeleine

Sinds de Hasseltse zangeres Axelle Red in 1993 haar album ‘Sans plus attendre’ uitbracht, is ze een icoon van de Belgische muziek geworden. De Vlaamse zangeres is er met haar Franstalige liederen in geslaagd om ons land samen te brengen, aangezien ze in beide taalgebieden een pak fans heeft verzameld. Ze is een van de Belgische artiesten met het grootste aantal verkochte platen aller tijden. Nummers als ‘Sensualité’ en ‘Rouge Ardent’ zijn cultureel erfgoed geworden.

Fans van de roodharige ster kunnen op 12 december afzakken naar La Madeleine in Brussel voor haar nieuwe liveshow: ‘A Very Special Christmas’. Ze zal de zalen verwarmen met haar favoriete kerstklassiekers, maar dan in haar geheel eigen stijl.

Winterpret in Brussel

We blijven nog even in de hoofdstad, want deze maand komen Winterpret en de kerstmarkt weer terug in het centrum van Brussel, nadat de feestelijkheden in 2020 geannuleerd moesten worden. Meer dan 200 marktkramers uit heel Europa worden verwacht op de kerstmarkt, van 26 november tot en met 2 januari. Een enorme kerstboom, een lichtspektakel, een schaatsbaan… de winterpret zal compleet zijn.

Dit jaar staat in het thema van treinen, ter gelegenheid van het Europees jaar van de spoorwegen – net als het tweejaarlijkse festival Europalia. In het centrum kan je langs verschillende bezienswaardigheden wandelen. Zo is het Ter Kamerenbos voor de eerste keer betrokken bij het programma. Daar zullen onder andere een ijsbaan, draaimolens en curlingbanen te vinden zijn. En natuurlijk kan je er ook terecht voor een heerlijke warme chocomelk of glühwein.

La Casa de Papel – seizoen 5, deel 2

We kunnen er niet omheen: de Spaanse Netflixserie ‘La Casa de Papel’ is nog steeds een van de grootste fenomenen van de laatste televisiejaren. En in de afleveringen die deze maand op de streamingdienst verschijnen, komt hun epische verhaal tot een einde. Van onmisbaar kijkvoer gesproken.

In dit laatste seizoen van 'La Casa de Papel' zit de bende al meer dan 100 uur opgesloten in de Bank van Spanje. Ze slaagden erin Lissabon te redden, maar de groep heeft ook een van zijn leden verloren. De professor is gevangen genomen door Sierra en voor het eerst heeft hij geen ontsnappingsplan. Net wanneer het lijkt alsof het niet erger kan worden, komt er een vijand in beeld die veel machtiger is dan alle tegenstanders die ze ooit hebben ontmoet: het leger. Het einde van de grootste overval in de geschiedenis nadert, en wat begon als een overval verandert in een ware oorlog.

Ontdek ‘La Casa de Papel’ vanaf 3 december op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

8eraf

Meer dan 20 jaar nadat de jongerenserie voor het eerst op de buis verscheen, is ‘W817’ nog altijd een begrip. De sitcom over een groep studenten die samen op kot zaten en hun perikelen tijdens de studies, de eerste stappen op de werkvloer en de liefde, sloeg in als een bom. De reeks was niet alleen vermakelijk en leerrijk voor het jonge publiek, maar minstens even grappig voor iets oudere kijkers, die in de doldwaze komedie herkenbare situaties zagen en ook grappen begrepen die boven de hoofden van de jongste kijkers passeerden.

De roep om een reünie weerklonk luid, en daarom werd besloten om een film te draaien die zich 20 jaar na de gebeurtenissen van de serie afspeelt. In ‘8eraf’ komen de gewezen kotgenoten – de hele originele cast, zonder Kim de Hert, die enkel in seizoenen 4 en 5 een vaste naam was – weer samen in de riante villa van Carlo Stadeus, die niet slecht geboerd lijkt te hebben. Ze ontdekken al snel dat ze wel wat ouder geworden zijn, maar daarom niet wijzer.

‘8eraf’ is vanaf 8 december te zien in de bioscoop.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top