Belg Nisqy zal waarschijnlijk niet competitief spelen in 2022

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Belgische speler van Fnatic, Yasin “Nisqy” Dincer, wordt niet verwacht in het competitieve circuit voor het komende seizoen. Dat vertelde de speler zijn kijkers op zijn stream, terwijl het gerucht de ronde ging dat hij een terugkeer naar Cloud9 zou maken.

De transferperiode voor het competitieve League of Legends-circuit is nu echt geopend. Hoewel sommige transfers al de krantenkoppen hebben gehaald, zoals Rekkles’ overstap naar het Franse Karmine Corp, zijn er spelers voor wie het off-season minder vlot verloopt als verwacht.

Terwijl sommige spelers, zoals Bwipo en Adam, binnenkort het schip van Fnatic zouden verlaten om hun heil te zoeken bij Team Liquid en BDS, heeft midlaner Nisqy blijkbaar niet het geluk gehad om een team te vinden dat hem het komende seizoen wil verwelkomen.

“Het off-season is echt een grap.”

Nisqy verklaarde op zijn stream dat het “zeer waarschijnlijk is dat hij niet competitief zal spelen” tijdens de komende Spring Split. Die situatie is volgens sommige media het gevolg van de mislukte onderhandelingen tussen Cloud9 en Fnatic.

Volgens informatie onthuld door journalist Pablo Suarez is het Cloud9-management het niet eens geraakt over de som die Fnatic had geboden om de speler, die nog onder contract ligt bij Fnatic tot 2023, te kopen. Anderzijds zou de late timing van de onderhandelingen, door sommigen toegeschreven aan de verantwoordelijken bij Fnatic, niet in het voordeel van de Belg zijn geweest. Dat schreef hij ook op zijn Twitteraccount. Om hem te vervangen, denkt de organisatie aan de regerend Europees kampioen Marek “Humanoid” Brázda, die op het punt staat te vertrekken bij MAD Lions.

Nisqy heeft een moeilijk seizoen achter de rug met Fnatic. Na een Spring Split waarin het slechts een vijfde plaats in de play-offs behaalde, liet het team zich van een betere kant zien in de tweede helft van het seizoen. Het eindigde toen tweede achter de MAD Lions. Dat was goed genoeg om zich te kwalificeren voor de Worlds, maar de prestaties van Fnatic op de hoogmis van League of Legends bleven ver onder de verwachtingen. Toch blijft Nisqy een van de beste Europese spelers op zijn positie en we hopen hem snel terug te zien in het competitieve circuit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top