Antwerp hoopt eindelijk de beste Balikwisha te zien

Jupiler Pro League | Royal Antwerp FC investeerde afgelopen zomer fors in nieuwe spelers. De club hoopte met deze investeringen mee te doen voor de landstitel en dat lijkt aardig te lukken. Eén van de absolute toptransfers was Michel-Ange Balikwisha.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De flankaanvaller werd voor een bedrag tussen de 5 en 6 miljoen euro weggehaald bij Standard. Voorzitter Paul Gheysens trok de geldbeugel open en wist zo grote rivaal Club Brugge af te houden. Er werd veel verwacht van de jonge flankaanvaller, maar tot op heden kon Balikwisha nog niet echt overtuigen.

Matig seizoensbegin

Het 20-jarige talent kan echter een aantal excuses inroepen. Hij sukkelde twee keer met een blessure, waardoor hij meerdere weken buiten strijd was. Balikwisha is echter weer een tijdje fit, maar echt indruk maken deed hij niet. Het is duidelijk dat hij zijn beste vorm nog niet wist te halen op de Bosuil.

De jonge Belg speelde tot op heden 7 competitiewedstrijden, waarin hij goed was voor 318 speelminuten, maar hij kon nog niet één keer scoren of een assist uitdelen. Enkel in de Europese voorrondewedstrijden tegen Omonia Nicosia was hij goed voor 2 assists. De totale balans is mager met 0 goals en 2 assists in 12 wedstrijden. Dat moet dus beter, want van een aanvallende speler wordt nu eenmaal verwacht dat hij bepalend is met assists en doelpunten.

Eindelijk vertrokken?

Wie weet krijgt Antwerp na de interlandbreak een herboren Balikwisha terug. Hij mocht immers met de Belgische beloften aantreden tegen Turkije en Schotland. Tegen de Turken had hij het aanvankelijk knap lastig met het viriele spel, maar Balikwisha brak wel de ban door de 1-0 te scoren. Het was dus zijn eerste doelpunt van het seizoen en mogelijk kan dat voor de déclic zorgen.

Dat Balikwisha de weg naar doel weet te vinden, bewees de speler al in het verleden. Vorig seizoen was hij bij Standard een lichtpunt, want toen wist hij 9 keer de weg naar de netten te vinden en 4 assists uit te delen in 40 wedstrijden. Bij Antwerp hopen ze dat hun duurste aankoop ooit eindelijk is vertrokken en ook voor hen bepalend kan zijn. Tegen STVV krijgt de jongeling alvast een nieuwe kans van Brian Priske. Samen met Manuel Benson moet Balikwisha proberen de Kanaries via de flanken pijn te doen.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen STVV en Antwerp deze zondag om 16u op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top