Parallel met de eindfase van het ESL Proximus Benelux Championship zette Proximus een gamingbelevenis op poten op basis van 5G-technologie, die momenteel in België wordt ontwikkeld. De primeur in België lijkt heel wat mensen te hebben overtuigd.

Op zaterdag 30 oktober vond in de Proximus Lounge de eindfase plaats van het ESL Proximus Benelux Championship, de grootste Counter-Strike-competitie in de regio. Terwijl de spelers van eClub Brugge de grote finale wonnen en ervandoor gingen met de €5.000 die aan de winnaars was beloofd, konden fans naast de competitie ook genieten van een heel andere ervaring.

In het kader van zijn project om 5G-technologie in heel België te ontplooien, organiseerde Proximus een experiment van een andere aard: esportsprofessionals laten strijden met enkel 5G als internetverbinding.

© adumonBE

Onder de gekozen atleten waren er drie Counter-Strike-spelers: CRUC1AL (Endpoint), v1d, aanvoerder van het nationale team, en Keoz, een Belg die voor LDLC uitkomt en onlangs de nationale titel in Frankrijk veroverde. Ook de FIFA-wereld was vertegenwoordigd met de aanwezigheid van ShadooW, de vertegenwoordiger van Standard Luik, en Zakaria Bentato, esportsman bij RSCA.

“Elke plek moet ideaal zijn om te spelen.”

Om dit alles wat te kruiden werden Proximus-medewerkers geselecteerd om de professionals een poepje te laten ruiken. Laten we eerlijk zijn, de uitkomst van de wedstrijd was van weinig belang.

Wat wel van belang was, zijn de deuren die door deze nationale primeur werden geopend! Met zijn downloadsnelheid van ongeveer 500 MB per seconde in combinatie met zijn constante lage ping, blijkt 5G een tastbare en mogelijke optie te zijn voor de ontwikkeling van esportscompetities in het hele land.

Zak Bentato: “Het speelgevoel is precies hetzelfde als wanneer ik speel terwijl ik aangesloten ben op glasvezel. Als de installatie van glasvezel door infrastructuurproblemen niet mogelijk is voor een bepaalde competitie, is 5G duidelijk een haalbaar alternatief.”

Proximus is zeer verheugd met het initiatief. Gaetan Dewingaerden, head of 5G, legt uit: “5G-technologie opent een wereld van mogelijkheden. We zijn verheugd dat we tijdens dit evenement de kracht en stabiliteit van ons 5G-netwerk hebben kunnen laten zien. Elke plek moet ideaal zijn om te spelen!”