Italië en Portugal moeten vrezen voor het WK 2022

WK 2022 | De meeste Europese grootheden wisten zich te verzekeren van een rechtstreeks ticket voor het WK 2022. Opvallend: Italië en Portugal, de laatste twee EK-winnaars, moeten in maart nog vol aan de bak om te kunnen deelnemen aan het WK in Qatar.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De WK-kwalificatiewedstrijden voor het WK 2022 in Qatar liggen achter de rug. Tien Europese landen zijn al zeker van het wereldkampioenschap, dat van 21 november tot 18 december 2022 zal plaatsvinden. Zo wisten Duitsland, Engeland, België, Kroatië, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Servië, Zwitserland en Nederland zich te plaatsen. Eind maart 2022 vinden er nog barragematchen plaats en dan zullen nog drie Europese landen zich verzekeren van het WK. Op 26 november vindt in Zürich de loting van deze barragematchen plaats.

De laatste kans

De tien tweedes van de WK-kwalificatiegroepen en twee ploegen uit de Nations League bereiden zich voor op deze barrages. Oostenrijk en Tsjechië zijn de twee best gerangschikte landen uit de Nations League die niet bij de eerste twee eindigden in hun WK-kwalificatiegroep. Er zijn deze keer drie aparte toernooien met vier ploegen die halve finales (24 en 25 maart) spelen en nadien is er dan een finale (28 en 29 maart). De winnaar van elke finale gaat naar het WK 2022.

Er worden twee potten opgesteld met reekshoofden en niet-reekshoofden. De reekshoofden spelen hun halve finale in eigen huis, voor de finale wordt opnieuw geloot om te bepalen wie thuis mag aantreden. Italië, Portugal, Schotland, Rusland, Zweden en Wales zijn reekshoofden, Oostenrijk, Tsjechië, Oekraïne, Polen, Turkije en Noord-Macedonië niet.

De grote kanonnen worden dus ‘gespaard’, maar in de finale kunnen ze wel een grote klepper loten. Het is daarom goed mogelijk dat Italië en Portugal het tegen elkaar moeten opnemen in de eindstrijd, maar Zweden zou net als in 2018 Italië kunnen treffen. Toen hielden de Zweden Italië van het WK. Gaat de geschiedenis zich herhalen?

Volg de kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap 2022 op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top