The Frankie Drake Mysteries en 7 andere series met sterke vrouwelijke hoofdrollen

Series | De tijd dat films en series het moesten hebben van viriele mannelijke hoofdrolspelers ligt al een tijdje achter ons. En gelukkig maar! Gelijkheid op het kleine en grote scherm, zo zou het moeten zijn. In de volgende zeven series zijn vrouwen de leading characters! We beginnen met 'The Frankie Drake Mysteries'.

Door MF

Deel dit nieuws

Een Canadese serie, dan weten we ook dat het goed is. Check ook 'Schitt's Creek' (ook Canadees en met sterke vrouwen). In 'The Frankie Drake Mysteries' volgen we het relaas van de enige vrouwelijke privédetective van Toronto in de jaren 20. Samen met haar partners brengt ze talloze zaken tot een goed einde. En dat gaat van alcoholsmokkel tot gedoe met communisten en de vakbond. Frankie is onbevreesd en avontuurlijk. Een serie naar ons hart.

'The Frankie Drake Mysteries' is beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Mare of Easttown

Een politiereeks met Kate Winslet in een opmerkelijke hoofdrol? Dat willen we zien. Hier speelt ze Mare Sheehan, een rechercheur in Easttown, een dorpje ten oosten van Philadelphia. Een sterk drama! Wie houdt van series met nogal wat psychologische diepgang zit bij 'Mare of Easstown' zeker aan het juiste adres. Winslet draagt de serie. We weten al langer dan vandaag wat ze in haar mars heeft, en hier toont ze nog maar eens wat voor een klasbak ze is. Mare is rechercheur en moet een aantal verdwijningen en een moord zien op te lossen, maar tegelijk ook haar eigen besgognes onder ogen zien. De zelfmoord van haar zoon waart als een donker spook door haar leven. In het reine komen met zichzelf en ondertussen aan een moordzaak werken? Geen sinecure!

'Mare of Easttown' is te bekijken via Streamz. Klik hier voor meer informatie over Streamz.

Alias Grace

Net zoals 'The Handmaid's Tale' is ook deze miniserie van de hand van auteur Margaret Atwood. Setting is deze keer het rurale Canada van het midden van de 19de eeuw. Het verhaal is gebaseerd op de waargebeurde dubbele moord op Thomas Kinnear en zijn huishoudster en minnares Nancy Montgomery.
Waar 'The Handmaid's Tale' een niet zo fraai toekomstbeeld schetst, duikt 'Alias Grace' in het verleden en krijgen we het verhaal van Grace Marks (prachtig gespeeld door de Canadese actrice Sarah Gadon), een arme, Ierse immigrant. Ze werkt als dienstmeisje, maar wordt op een dag opgepakt voor de moord op haar werkgever. Schuldig of niet? Feit is wel dat haar leven tot het moment waarop ze veroordeeld wordt een aaneenschakeling is van gewelddadige, opdringerige mannen ... waar niemand echt iets aan schijnt te kunnen veranderen. Jij, de kijker, bepaalt of ze schuldig is of niet.

Ontdek 'Alias Grace' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

I may destroy you

Stel: je gaat een avondje uit, wordt de volgende dag wakker en krijgt in een paar flashbacks te zien dat iemand je op het toilet verkracht heeft. Wat doe je? Het is het uitgangspunt van deze sterke serie. 'I may destroy you' kreeg enorm veel lof, niet enkel om de prachtige acteerprestaties, maar ook om de inhoud en het thema: vrouwen worden nog al te vaak het slachtoffer van aanranding, verkrachting of bepoteling, en de daders komen er vaak gewoon mee weg. Het verhaal is gebaseerd op wat de bedenker van de serie, Michaela Coel, zelf meemaakte. In de serie kruipt ze zelf in de rol van Arabella en ze doet dat met veel overgave. 'I May Destroy You' is een speelse en fascinerende trip door het 21ste-eeuwse spectrum van seks en seksualiteit.

'I may destroy you' is beschikbaar via Amazon Prime Video. Het volledige aanbod van Amazon Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

How to get away with murder

Deze serie zit ondertussen al aan seizoen 6. Nog steeds volgen we professor Annalise Keating die zich als een soort mentor ontfermt over vijf rechtenstudenten. Samen hebben ze een misdrijf gepleegd. Komt dat ooit aan het licht? Het is een vraag die de fans al 5 seizoenen lang op het puntje van hun stoel doet belanden: wanneer loopt het echt eens fout? Als het van Annalise Keating afhangt: niet. Sterke rol van Viola Davis, die hier voor de laatste keer in de rol kruipt van Keating. Wil je haar nog meer aan het werk zien? Dat kan in de film 'Ma Rainey’s Black Bottom', waarin ze Gertrude ‘Ma’ Rainey speelt, ‘de moeder van de blues’. In de jaren 1920 was ze een van de eerste zwarte blueszangeressen die op vinyl werd vastgelegd.

Ontdek 'How to get away with murder' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Girlboss

Deze serie, gebaseerd op het merk 'Nasty Gal', werd helaas al na één seizoen afgevoerd. Jammer, want het is een mooie combinatie van coole kleding, kick-ass dialogen en vrouwen aan de top. 'Girlboss' baseert zich op het leven van Sophia Amoruso, de oprichter en CEO van kledingbedrijf Nasty Gal, een organisatie met een omzet van meer dan 100 miljoen dollar en meer dan 350 mensen in dienst. Ooit begonnen met het verkopen van vintage kleding via eBay staat ze op haar 28ste al aan het hoofd van haar eigen internationale mode-imperium.

Ontdek 'Girlboss' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

The Crown

Nog niet gezien? Reserveer alvast een paar avonden bingewatchen, want deze gedramatiseerde reeks over het Britse koningshuis is top! 'The Crown' moet een van de series van het jaar zijn. Perfect voor liefhebbers van het Britse koningshuis en liefhebbers van goeie series tout court, want hier ga je echt van smullen. Het relaas volgt de evolutie van de Britse royalty door de jaren heen, met prachtrollen voor onder andere Claire Foy als de jonge koningin Elisabeth, en Olivia Colman als de volwassen koningin. Opmerkelijk is ook Gillian Anderson als de iron lady, Margaret Thatcher.

Ontdek 'The Crown' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

My Name

'My Name' is Koreaans en dat is tegenwoordig goed genoeg voor een hype. Denk maar aan 'Squid Game'. In 'My Name' volgen we de lotgevallen van een jonge vrouw genaamd Yoon Ji-woo, die haar vader wil wreken nadat hij voor haar deur is doodgeschoten. Deze pittige serie was meteen goed voor een schare fans. Yoon Ji-Woo maakt het tot haar persoonlijke missie om de persoon op te sporen die verantwoordelijk is voor haar vaders dood. Als lld van de drugsbende Dongcheonpa, onder leiding van Choi Moo-jin, infiltreert ze bij de narcoticabrigade en wordt een mol voor de drugsbende. Dé manier om uit te zoeken wie de moord op haar vader op zijn geweten heeft. Het eerste seizoen is achter de rug. Uiteraard met een serieuze cliffhanger.

Ontdek 'My Name' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top