‘Annika’: nieuwe Britse misdaadserie die zich voor een stuk afspeelt op de Schotse waterwegen

Series |

Zin om het najaar wat spannender te maken? Dan moet je zeker afstemmen op 'Annika', een nieuwe zesdelige Britse misdaadreeks die Eén vanaf 19 november uitzendt. Opvallend aan deze serie is dat ze gebaseerd is op een succesvol radiodrama. En wedden dat actrice Nicole Walker binnenkort ook in Vlaanderen heel wat extra fans zal tellen?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het in Schotland opgenomen ‘Annika’ volgt Annika Strandhed, een raadselachtige detective die aan het hoofd staat van de Marine Homicide Unit in Glasgow. Net zoals in de radioserie stond de rechercheur eerst in Oslo aan het hoofd van het moordteam van de politie. Haar slimme, maar vaak slechtgemutste tienerdochter Morgan kan zich maar moeilijk aan die verhuis naar Glasgow aanpassen – hun complexe moederdochterrelatie loopt als een rode draad doorheen de serie.

Maar hoewel de alleenstaande Annika haar handen meer dan vol heeft met haar dochter moeten er ook op kantoor heel wat katten gegeseld worden. Uit de rivier Clyde is immers net het lichaam van een man gevist, met een harpoen door zijn hoofd. Wanneer er ook een tweede moord plaatsvindt, wordt het een race tegen de klok voor Annika om de zaak op te lossen en om te voorkomen dat er niet nog meer slachtoffers vallen.

BBC Radio 4-drama als bron
 
De tv-reeks ‘Annika’ is gebaseerd op het succesvolle BBC Radio 4-drama ‘Annnika Stranded’. Dat drama werd geschreven door Nick Walker en hij bewerkte de serie, die zich dus in Oslo afspeelde, ook voor de tv. En net zoals Nicola Walker (geen familie) haar stem verleende aan de rechercheur voor het radiodrama, zal ze dus ook die rol hernemen voor de serie.

Nicola Walker is in Vlaanderen misschien nog geen grote bekende maar over het Kanaal is ze een grote ster dankzij haar vertolkingen in het door Abi Morgan gecreëerde rechtbankserie ‘The Split’ en ‘Unforgotten’, een misdaadserie waarin twee detectives verdwijningen en moorden proberen op te lossen. Voor haar vertolking in de komische dramareeks 'Last Tango in Halifax' won ze dan weer een Bafta voor Beste Actrice in een Bijrol.

Goed ontvangen

De meeste Britse recensenten waren alvast enthousiast over deze solide serie die deze zomer in Groot-Brittannië al op betaalzender Alibi was te zien. Wat de misdaadserie bijvoorbeeld bijzonder maakt in vergelijking met andere misdaaddrama’s is dat Annika, die zichzelf nog al eens met Kapitein Achab uit ‘Moby Dick’ durft te vergelijken, in de meeste afleveringen de zogenaamde vierde muur of wand doorbreekt om haar beslommeringen en bevindingen aan de kijkers thuis uit te leggen.

Bekijk ‘Annika’ op vrijdag 19 november om 20u40 op Eén, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top