Fnatic imponeert met overtuigende zege tegen BIG in Dreamhack Open November

Door Proximus

Deel dit nieuws

Fnatic is terug van weggeweest. Dat is het minste wat we kunnen zeggen na de finale van Dreamhack Open November 2021. Het Brits-Zweedse roster klopte BIG met 3-0 en kroonde zich tot kampioen van het toernooi, zonder ook maar één map te verliezen.

De gefaalde kwalificatie voor de PGL Major was een absoluut dieptepunt voor Fnatic. De mislukking dwong de organisatie ertoe om legende JW op de bank te zetten, en voor het eerst sinds 2013 niet-Zweedse spelers aan te nemen. Het Britse trio ALEX, mezii en smooya moest het team er terug bovenop helpen. Een gouden zet, zo blijkt.

Weinigen hadden verwacht dat Fnatic zich zo snel naar de top van de CS:GO-wereld zou katapulteren. De Britten grepen hun kans om zich te tonen in Dreamhack Open November, het eerste toernooi na de Major in Stockholm. Na twee klinkende zeges tegen Team Spirit en ENCE in de groepsfase, bleek ook MAD Lions geen partij voor de Britse organisatie. In de grote finale wachtte BIG, het Duitse roster dat wel de Major had gehaald.

Fnatic schoot uit de startblokken op Inferno. Na een half uurtje lag de 16-3 eindstand vast: BIG wist niet wat hen overkwam. De Duitsers herpakten zich op de tweede helft van Vertigo, door een 10-5 achterstand om te buigen tot 12-12. Dankzij het rauwe talent van de Zweed Brollan kon Fnatic de comeback een halt toeroepen. 2-0, de beslissing zou vallen op Ancient.

Op de derde map hielden Fnatic en BIG elkaar in evenwicht. De eerste helft eindigde op 8-7, de teams leken aan elkaar gewaagd. Maar de Duitsers hadden moeite met hun T-side. AWPer smooya en veteraan KRIMZ leefden zich uit in de jungle en legden de 16-10 eindstand vast. Het ongeslagen Fnatic maakte na drie maps een einde aan de allerlaatste Dreamhack Open ooit. De competitie gaat voortaan door het leven als ESL Challenger.

Fnatic neemt zo de hoofdprijs van 50 000 dollar mee naar huis. De organisatie verdient ook een ticket voor de ESL Conference League – het kwalificatietoernooi voor de prestigieuze ESL Pro League 15 – net als BIG en MAD Lions, winnaar van de kleine finale. Die competities zal je uiteraard hier kunnen volgen, dus hou Pickx Esports zeker in de gaten!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top