Een goal, een snelle rode kaart en een blessure: het opvallendste interlandnieuws van de 1B-internationals

Challenger Pro League | De voorbije dagen ruilden heel wat 1B-spelers hun clubtruitje even in voor een shirt van hun nationale ploeg. Voor sommigen werd die tijdelijke wissel een succes, voor anderen werd het een uitstapje om snel weer te vergeten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Djihad Bizimana (SK Deinze) en Edisson Jordanov (KVC Westerlo) behoren duidelijk tot die tweede categorie. Bizimana speelde met Rwanda een WK-kwalificatiematch tegen Mali, maar voor de middenvelder van Deinze zat de match er na zeven minuten al op. Bizimana kreeg al vroeg in de match een rode kaart waarna zijn team vlotjes ten onder ging en uiteindelijk met 0-3 verloor.

Ook voor Edisson Jordanov zat het interlandavontuur er sneller op dan verwacht. De flankverdediger van KVC Westerlo haalde zijn eerste cap voor Bulgarije binnen in de oefenmatch tegen Oekraïne. Maar na amper vijftien minuten moest Jordanov al naar de kant met een blessure. In Westerlo zullen ze een van de komende dagen de ernst van de blessure proberen te bepalen, maar komend weekend kon Jordanov toch al sowieso niet meespelen tegen Lierse K. omdat hij geschorst is.

Bij Lierse K. krijgen ze dan weer een goedgemutste Abdallah terug. De aanvaller scoorde diep in de tweede helft de 1-1 voor Madagaskar tegen Tanzania en bezorgde zijn land zo een punt in de WK-kwalificaties. Madagaskar blijft wel laatste in haar groep met vier op achttien.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top