Hazard geeft teken van leven en laat België hopen op meer

Rode Duivels |

Oef! Er kon nog een lachje van af bij Eden Hazard toen hij een kans miste tegen Estland. Die glimlach wil heel wat zeggen voor onze nationale trots die voor het oog van de hele wereld in een Madrileens sukkelstraatje is beland. Gelukkig leeft Hazard dankzij de Rode Duivels weer op en bewijst de voetballer dat hij nog heel goed kan voetballen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is al van 7 oktober geleden dat Eden Hazard nog eens aan de aftrap van een wedstrijd verscheen. Toen speelde hij met de Rode Duivels de halve finale van de Nations League tegen Frankrijk, de latere winnaar van dat toernooi. Bondscoach Roberto Martinez rekent steevast op Hazard en dat bewijzen ook zijn indrukwekkende cijfers: Hazard verzamelde al 115 caps en maakte al 33 doelpunten in het Belgische shirt.

De dribbelaar heeft dit seizoen echter nog niet veel kansen gekregen om het witte shirt van Real Madrid vuil te maken. Onze Belgische chouchou zit in de Spaanse hoofdstad immers steevast op de bank en dat doet ook kenners en critici alarm slaan. Gelukkig trekt bondscoach Martinez zich daar niets van aan en posteert hij Hazard op het veld van zodra het kan.

Gebrek aan ritme

Zoals tijdens de voorlaatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland, bijvoorbeeld. Daarin kreeg Eden Hazard van de bondscoach zestig minuten speeltijd en moest hij helpen de WK-kwalificatie voor ons land binnen te rijven.

Een aalvlugge Hazard zagen we helaas niet tegen Estland. de typische overstapjes evenmin. Het moet bovendien gezegd worden, Hazard was niet de snelste Rode Duivel op het veld en dat was ook bondscoach Martinez niet ontgaan. “Het klopt dat hij nog wat meer tempo kan ontwikkelen”, knikte Martinez na afloop van de wedstrijd. “Maar ik zag dat hij altijd goed gepositioneerd stond, technisch wederom meesterlijk was en intelligente beslissingen nam, zowel mét als zonder bal.” Zestig minuten speeltijd was volgens Martinez dan weer te weinig om opnieuw boven water te komen. “Maar toch had hij opnieuw impact op het veld.”

Tijd voor verandering?

Martinez maakt zich blijkbaar niet al te veel zorgen over Hazard en dat doet Yannick Carrasco, speler van Atlético Madrid, ook niet. “Eden hield de bal goed bij waardoor wij makkelijk konden aansluiten”, verklaarde hij na afloop van de wedstrijd tegenover journalisten van Le Soir, een wedstrijd waarin Carrasco trouwens een prachtig doelpunt maakte. “Volgens mij is Eden een belangrijke speler voor de Rode Duivels en zal hij dat ook zijn in de volgende toernooien.”

In Madrid is men echter niet overtuigd. Daar krijgt Vinicius Junior momenteel de voorkeur op onze Belgische dribbelkont. Heel wat analisten raden Eden daarom aan om zo snel mogelijk een andere club te zoeken, eentje waar hij niet op de bank moet zitten en waar hij zijn opnieuw aan spelen toekomt. 

Voorlopig kan niemand in het hoofd kijken van Eden Hazard en weten we niet of hij daadwerkelijk aan vertrekken denkt. Als hij blijft bij Real Madrid zal hij op training, en bij de Rode Duivels, moeten proberen zijn vormpeil hoog te houden. Maar als hij vertrekt in de winterstop en een club opzoekt die hem speelminuten kan geven, zal niet enkel hijzelf maar ook de Rode Duivels hier de vruchten van plukken. Die spelen komende woensdag, met Hazard, de allerlaatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales.

Volg Wales-België dinsdag om 20u25 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top