Sterke De Bruyne brengt Tielemans in de problemen

Rode Duivels | Een wedstrijd tegen Estland staat niet bepaald hoog op het lijstje van prioriteiten bij de smaakmakers van de Rode Duivels. Kevin De Bruyne liet dat echter niet zien en speelde een bijzonder sterke partij. KDB was tegen Estland de beste man op het veld en de motor van het team.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Bruyne kende tot op heden een moeizaam seizoen bij Manchester City, maar zijn sterke wedstrijd tegen Manchester United lijkt de ommekeer te hebben ingeluid. De 30-jarige middenvelder was tegen Estland de grote gangmaker bij België en speelde een zeer goede partij.

De Bruyne alomtegenwoordig

Als De Bruyne in vorm is, is het genieten van zijn héérlijke crosspasses die op de millimeter perfect aankomen. Zo was hij bij de 1-0 betrokken met zo'n pass, waardoor Yannick Carrasco – na een flater van de Estse doelman – Christian Benteke de 1-0 aanbood. De speler van Manchester City kan het ook op een andere manier, want hij bood Thorgan Hazard op een presenteerblaadje de 3-1 aan. Daar toonde hij nog maar eens dat hij inzake balbehandeling absolute wereldtop is.

De Bruyne – die na 87 interlands al 22 keer scoorde en 45 assists uitdeelde - speelde tegen Estland aan de zijde van Axel Witsel en dat ging bijzonder goed. Estland was weliswaar een zwakke tegenstander, maar De Bruyne bracht veel vaart in het spel. Bovendien toonde hij zich ook zeer gretig en zagen we hem zelfs heel wat ballen recupereren. Roberto Martinez zag dat het goed was en Youri Tielemans moet zich toch een beetje zorgen beginnen te maken.

Tielemans moet vrezen

'King Kev' stuurde de Belgen vanaf de '8' en een rij lager heeft hij nog meer invloed op het spel. Tielemans ontbrak wegens een blessure, maar hij speelde een zwakke Final Four in de Nations League en op het EK was het ook al niet veel soeps. We zijn benieuwd of Martinez De Bruyne naast Witsel zal blijven uitspelen.

Zo komt er centraal, op de ‘10’, een positie vrij. Hans Vanaken komt daar het best tot zijn recht, maar ook spelers als Thorgan Hazard, Charles De Ketelaere, Dries Mertens en Eden Hazard kunnen er uit de voeten. Zo zorgt Martinez toch voor een extra concurrentiestrijd op het middenveld, wat altijd een positief gegeven is. Door het drukke programma lijkt de kans groot dat De Bruyne tegen Wales rust krijgt, waardoor Sambi Lokonga mag hopen op een basisplaats.

Volg Wales-België dinsdag om 20u25 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top