Koploper Lions liet zich zaterdag op de tiende speeldag van de BENE-League handbal voor eigen publiek niet verrassen door Quintus. De Nederlanders wonnen overtuigend met 32-23 en profiteren daarmee optimaal van de nederlaag van eerste achtervolger Bocholt.
De Limburgers hielden tegen Nederlands kampioen Aalsmeer de balans in de eerste helft in evenwicht, 15-15. In de tweede helft bleven de twee ploegen in elkaars vaarwater maar tien seconden voor tijd scoorde Aalsmeer de beslissende treffer, 32-31. In de algemene rangschikking kijkt Bocholt, dat zijn tweede nederlaag slikte, tegen een achterstand van drie punten aan. 
Ook Pelt leed in Volendam een pijnlijke nederlaag. De Limburgers leidden aan de rust met zes doelpunten verschil, maar leverden die voorsprong in de tweede helft helemaal in. Meer nog, Pelt verloor met 32-31 en moet de derde plaats aan Aalsmeer laten. Op plaats vier krijgt Pelt zelfs het gezelschap van Volendam en Visé, dat Hurry Up versloeg. Tongeren won met de vingers in de neus van Atomix (37-25) en snoept Hurry Up de zevende plaats in het klassement af.
Bevo won voor de derde keer op rij. Deze keer was Hasselt (32-23) het kind van de rekening. Hasselt blijft met Quintus en Atomix in de hoek waar de klappen vallen.